• Zakelijk
  • Creatief
  • Particulier
  • Showcase

Wihabo drukt Grondwet en Statuten voor inhuldiging Koning Willem-Alexander


In opdracht van Booxs, specialist in bijzondere grafische producties, heeft Drukkerij Wihabo uniek koninklijk drukwerk mogen maken. De boeken van de Grondwet en Statuten waarop Koning Willem-Alexander zijn eed heeft afgelegd, zijn namelijk van Geffense makelij!

Tijdens de inhuldigingsceremonie in De Nieuwe Kerk zweerde Koning Willem-Alexander trouw aan het Statuut en de Grondwet. Op de credenstafel voor het podium lagen de regalia die het gezag en de waardigheid van de koning symboliseren: de kroon, de scepter, de rijksappel én twee boeken: een exemplaar van de Nederlandse Grondwet en nu voor het eerst ook het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden. Beide boeken zijn geproduceerd bij Drukkerij Wihabo in Geffen, in opdracht van Booxs en naar ontwerp van Marise Knegtmans. Lees hier meer over het ontwerp.

"Het is uiteraard een enorme eer om bij te mogen dragen aan deze koninklijke gebeurtenis, die voor altijd een plekje in de Nederlandse geschiedenis inneemt," aldus een trotse Ruud Bosch, directeur van Wihabo. Lees hier het artikel van Loepkijker in Brabants Dagblad over deze bijzondere opdracht.

Ruud Bosch (links) en Joost Widdershoven van Booxs beoordelen een proef van het koninklijke drukwerk.Vakwerk: de boeken zijn gedrukt met PMS Goud en Zilver en genaaid gebonden in harde omslag met soft touch laminaat en een laser stans in de vorm van het rijkswapen van het Koninkrijk der Nederlanden.

Buitenlandse aandacht
Op de Zwiterse TV-zender SRF ook aandacht voor de kroning met vanaf 3.00 minuut speciale aandacht voor de boeken en ontwerpster Marise Knegtmans.


Print pagina

 
 

Heesterseweg 13, Geffen

T 073 534 07 00
E drukkerij@wihabo.nl

» Contactformulier  

» Routebeschrijving

Geffen ma t/m vrij

8.00-18.00u

 


   
Ons project ‘Fit & Flexibel’ wordt gefinancierd door de Europese Unie.
OfferteaanvraagAanleverprofiel

  zoeken
Laatste nieuws en acties:
  zoeken