Elke dag vertrekken Greetz-kaarten uit de productiehal van Wihabo. Vlak voor Valentijnsdag, Moederdag en de weken voor kerst zijn deze aantallen het grootst. Dat zijn dé momenten waarop mensen elkaar verrassen met kaartjes. En die mogen natuurlijk niet op 15 februari, de tweede maandag in mei of 27 december door de brievenbus geschoven worden…
Op deze jaarlijkse piekmomenten schakelt Greetz fallback plan Wihabo in, zodat alle kaartorders precies op tijd worden verwerkt. Een vast terugval scenario treedt dan in werking. “We willen uiteraard altijd onze klantbelofte waarmaken”, vertelt Sabine Huijskes, project manager operations bij Greetz. “Die belofte is dat we er alles aan doen om de kaart op de gekozen bezorgdag daadwerkelijk te leveren. Ongeacht het aantal bestellingen. En voor 21.00 uur een kaart besteld, is morgen nog in de bus. Gelukkig krijgen we dit, mede dankzij Wihabo, ook voor elkaar.”
In Geffen liggen overigens standaard stapels typische Greetz-enveloppen, want het Amsterdamse bedrijf valt ook bij calamiteiten terug op Wihabo. Daarnaast ligt er een noodscenario klaar voor de momenten dat deze enveloppen bij Greetz, om wat voor reden dan ook, op zijn. In korte tijd kunnen we een alternatief op maat produceren. “Dit is een mogelijkheid waar we blij mee zijn”, aldus Sabine.
De klant: Greetz
Aan het woord: Sabine Huijskes, project manager operations
Onze bijdrage: de dagelijkse productie van twee van de zeven kaartformaten in Nederland, de hele Belgische productie én we fungeren als fallback plan
Het resultaat: Greetz kan haar belofte aan de klant waarmaken
Wihabo helpt Greetz niet alleen bij pieken en problemen, maar ook met de dagelijkse productie. Zo worden twee van de zeven kaartformaten in Geffen gemaakt, omdat deze bijzondere afmetingen hebben. Net als álle kaarten met een Belgisch afleveradres. “Hierdoor kunnen we efficiënter werken”, verklaart Sabine de gesplitste productie. “Bovendien kunnen we door deze lopende lijnen razendsnel schakelen op de momenten dat het moet.”
Als project manager operations is Sabine vanuit logistiek oogpunt continu op zoek naar proces- en kwaliteitsverbeteringen. En vooral naar zekerheid. Want ja, die belofte… “Zo hebben we samen gekeken hoe we schakels uit de supply chain konden halen. Met succes, want hierdoor is de bezorgsnelheid in België bijvoorbeeld verbeterd.”
“Ook heb ik me met Roel Nikkelen van Wihabo gebogen over het vraagstuk ‘Wat als onze printers in Amsterdam een dag niet kunnen draaien?’”, beschrijft Sabine een ander voorbeeld. “Het resultaat is een noodplan waarmee Wihabo als het moet zelfs de hele kaartproductie kan overnemen. Dit zorgt uiteraard voor rust.”
Sabine werkt nu een paar jaar met Wihabo samen. En ze is hartstikke blij met de manier waarop. “Alle medewerkers zijn bereid om mee te denken; er heerst écht een ‘can do-mentaliteit’. We hebben het altijd over wat er opgelost moeten worden; hoe komt niet eens ter sprake. En één ding is daarbij een zekerheid: ze doen alles om het voor elkaar te krijgen. En dat lukt eigenlijk ook steeds. Met Wihabo als partner lossen we uitdagingen op.”
“We werken pas drie à vier jaar samen, maar het voelt als veel langer”
Dat de samenwerking zo vanzelf loopt, is volgens de project manager operations logisch te verklaren. Sabine merkt namelijk dat Greetz en Wihabo in bedrijfsmentaliteit veel op elkaar lijken. “We zijn allebei gedreven en we zoeken altijd naar mogelijkheden. We werken pas drie à vier jaar samen, maar het voelt als veel langer. Het is vertrouwd.”
“Ja, de ingrediënten voor een langer partnerschap zijn absoluut aanwezig”, besluit Sabine. “Wihabo heeft bijvoorbeeld allerlei innovatieve printtechnieken en mooie services die Greetz kunnen versterken. Ook zouden ze een fallback plan voor andere producten kunnen worden, zoals chocolade of dranken. Ik weet in elk geval zeker dat de drive en welwillendheid aanwezig zijn om de samenwerking te intensiveren. Deze eigenschappen zijn er altijd!”