Gepersonaliseerd drukwerk

Of je nu al jouw klanten een persoonlijke uitnodiging met unieke code wilt sturen, de aandacht wilt trekken met een brochure met de NAW-gegevens meegedrukt of je medewerkers wilt verrassen met een persoonlijk geschenk met naam. Voor gepersonaliseerd drukwerk moet je bij ADC Wihabo zijn!

Gepersonaliseerd drukwerk; ieder vel uniek

Onder gepersonaliseerd drukwerk verstaan we: 'drukwerk dat uniek wordt gemaakt door het toevoegen van een naam, persoonlijke code, logo, tekst of afbeelding'. Door het toevoegen van personalisatie maak je jouw communicatie écht onderscheidend; ieder vel is namelijk anders. 


Variable data printing

Gepersonaliseerd drukken wordt ook wel variabele data printing (of variabele information printing) genoemd. Dit is een vorm van digitaal drukken waarbij gegevens of elementen per vel verschillen.


 

Persoonlijke binnenkomer

Bij het personaliseren van drukwerk worden op ieder vel unieke gegevens meegedrukt. Gepersonaliseerd drukwerk is drukwerk op maat dus! 

Personalisatie maakt drukwerk persoonlijker én draagt bij aan de branding van je bedrijf. Zo komt je drukwerk écht binnen en kan jij je - anders dan bij one-for-all-drukwerk - moeiteloos onderscheiden.


Drukwerk met unieke codes

Wil je aan de slag met het personaliseren van drukwerk? Weet dat er heel veel mogelijk is: denk bijvoorbeeld aan een relatiegeschenk met naam, enveloppen met NAW-gegevens, een flyer met een kortingscode, een uitnodiging met een QR-code of een entreeticket voor een evenement met een eenmalig te scannen barcode.

Massaproductie op maat


Bij ADC Wihabo drukken we voor Tintelingen ieder jaar meer dan 300.000 kerstgeschenken met unieke cadeaucodes. Een enorme productie dus, die ook nog eens om een zéér hoge mate van precisie vraagt: er mag eigenlijk niets verkeerd gaan. Maar dan ook écht niets.


Lees hier hoe we dit aanpakken


Hoe werkt drukwerk personaliseren?

Wil je drukwerk personaliseren? Dan lever je een drukwerkbestand én de personalisatiegegevens bij ons aan. Aan de hand van door jou aangeleverde data (meestal als beveiligd Excel-bestand) kunnen we deze informatie invoegen op vastgestelde posities in het drukwerkdocument. Na het renderen van de pdf staat er op iedere pagina van de pdf een uniek ontwerp. 


Zelf aan de slag!

Onze Studio is een kei in het personaliseren van drukwerk, maar zonder jouw input zijn ze nergens. Om jouw drukwerk te personaliseren hebben we de volgende bestanden nodig: 

  • Een (pakket van je) InDesign bestand, compleet met fonts en links 
  • Een beveiligd Excel-bestand met gegevens voor de personalisatie 
  • Een PDF met een voorbeeld van de personalisatie 

Lees onze Tips & Tricks voor drukwerk personaliseren hoe je een perfect personalisatiebestand bij ons aanlevert. 


Jouw drukwerk personaliseren?

Wil je jouw drukwerk personaliseren en écht binnenkomen bij de ontvanger? Vraag een offerte aan voor de prijzen en mogelijkheden!