Bijzonder drukwerk

Bijzonder drukwerk 'gewoon' mogelijk maken. Dat is precies wat we doen bij ADC Wihabo. En door nieuwe technieken te combineren met slimme en snelle processen, zorgen we er ook nog eens voor dat dit bijzondere drukwerk voor iedereen toegankelijk is. 

Wat is bijzonder drukwerk?

Bijzonder drukwerk is (creatief) drukwerk met speciale druk-of afwerkingstechnieken, speciale materialen of drukwerk met afwijkende vormen.


Speciale druktechnieken en afwerkingsopties

Met ons machinepark ondersteunen we veel specialere druktechnieken en afwerkingsopties. Denk aan het simuleren van PANTONE-kleuren of het drukken met witte of fluor roze inkt. En met alle afwerkingsopties in eigen huis geef je jouw drukwerk die bijzondere, luxe uitstraling of extra functionaliteiten. Bijvoorbeeld door een unieke vorm, manier van vouwen of speciale bindwijze.  


Opvallen met drukwerk

Met bijzonder drukwerk kan je een blijvende indruk achterlaten. Door te kiezen voor speciale druktechnieken, een creatief ontwerp of speciale papiersoorten creëer je tastbare communicatie waarmee je de aandacht trekt en nieuwsgierigheid opwerkt. 


Gepersonaliseerd drukwerk

Met personalisatie, bijvoorbeeld het toevoegen van namen, afbeeldingen, unieke codes of andere gegevens, maak je bijzonder drukwerk pas écht bijzonder. Ieder vel is hierdoor uniek. 

 

Foliedruk; een luxe uitstraling voor je drukwerk

Foliedruk is dé manier om jouw drukwerk te voorzien van een luxe en bijzondere uitstraling. Met onze digitale veredelingsmachine, de Scodix Ultra 2 Pro with Foil, brengen we een glimmend laagje folie aan op het drukwerk. Hiermee licht je elementen in het ontwerp, bijvoorbeeld letters of de contouren van een afbeeldingen, op een bijzondere manier uit, zodat ze goed opvallen! 


Bij foliedruk wordt eerst het ontwerp gedrukt op het papier. Daarna wordt er op de plek(ken) waar de folie moet komen een dun laagje polymeer (soort lijm) aangebracht. De folie blijft vervolgens plakken aan de delen waar het polymeer zit. 


Foliedruk is beschikbaar in de kleuren goud, roségoud, koper, zilver, glitter en regenboogfolie. Lamineren; een andere uitstraling en bescherming

Door drukwerk te lamineren met mat, glans of soft touch laminaat kan je het papier een heel andere uitstraling geven. Met laminaat voeg je niet alleen een beschermende laag toe, maar geef je ook een tastbare dimensie aan je drukwerk. Door je drukwerk te lamineren met mat laminaat zorg je bijvoorbeeld ook voor een betere leesbaarheid, glans laminaat voor levendige kleuren en soft touch laminaat voor een fluweelzacht laagje waardoor het papier minder gevoelig wordt voor vingerafdrukken en krassen. 


 

Spot-UV; extra glans en een voelbaar laagje

Met Spot-UV (of spot-UV lak) geef je bepaalde elementen van het drukwerk extra glans én zorg je voor een voelbaar laagje op het drukwerk. Deze afwerkingstechniek, waarvoor we wederom de Scodix Ultra 2 Pro with Foil gebruiken, is subtieler dan foliedruk. Spot-UV is extra mooi als je een matte papiersoort gebruikt of het papier voorziet van een mat-laminaat. Zo springen de glanzende elementen er nóg meer uit.Rondhoeken; zachter en vriendelijker

Rondhoeken is een relatief simpele manier om drukwerk bijzonder te maken. Visitekaartjes, geboortekaartjes, trouwkaarten of uitnodigingen geef je door rondhoeken een heel andere uitstraling. Je kan ervoor kiezen om alle hoeken te rondhoeken, maar ook één of twee afgeronde hoeken is een optie. Afgeronde hoeken zorgen niet alleen voor een zachte, vriendelijke uitstraling, maar het vermindert ook de kans op slijtage van de hoekjes. Mooi meegenomen! 


 

(Laser)stansen; bijzondere vormen

Door middel van (laser)stansen geef je drukwerk een bijzondere vorm en eigenschappen, zoals ril- en vouwlijnen. Onze Highcon Euclid IIIs is onze digitale laserstansmachine, waarmee we heel precies vormen kunnen uitlaseren in het drukwerk. Zo maken we bijzondere kaarten, doosjes en (geschenk)verpakkingen, stickers en presentatiemappen, maar ook Aftelkalenders, uitdrukbare vormen en Vouwauto's


 

Drukken met witte inkt; opvallend mooi!

Of het nu gaat om het bedrukken van zwart papier, gekleurd papier, kraft papier, transparante stickers of karton; witte inkt is opvallend mooi en geeft een heel speciaal effect aan je drukwerk. Door het contrast donker/wit geef je drukwerk een moderne uitstraling, maar op karton-achtige papiersoorten (zoals kraft, PaperWise of karton) staat witte inkt juist heel luxe. 


Witte inkt kan ook worden gebruikt als onderlaag voor een afbeelding op gekleurd papier of kraft papier, waardoor kleuren nóg beter tot zijn recht komen. 


Bijzonder drukwerk bestellen?

Wil je bijzonder drukwerk bestellen? We werken jouw wensen graag uit tot een tastbaar product!