Aanlever- en machinespecificaties

We willen dat jouw drukwerk er perfect uit komt te zien. Een goed bestand is daarbij het halve werk. Wij helpen je graag om dit voor elkaar te krijgen. 

 

Per product of bewerking hebben we specifieke aanleverspecificaties. We voegen hier regelmatig nieuwe specs toe, dus houd deze pagina in de gaten.

Algemene aanleverspecificaties

In de algemene aanleverspecificaties vind je allerhande informatie om een zo perfect mogelijk document te maken. Inclusief tips tips over afloop- en snijtekens, transparanties, lijnen en resolutie. 


 Bekijk de algemene aanleverspecificatiesMachinespecificaties HP Indigo 7900 Digital Press

Wihabo beschikt over twee HP Indigo 7900 Digital Presses. Iedere pers met zijn eigen opties en mogelijkheden. Lees hier meer over de mogelijkheden van digitaal drukken op onze HP Indigo 7900 Digital Press.


 Bekijk de HP Indigo 7900 specificaties 
Machinespecificaties HP Indigo 100K en 12000 Digital Press

Daarnaast zijn we in het bezit van twee digitale drukpersen op B2 formaat: de HP Indigo 12000 Digital Press en de HP Indigo 100K Digital Press. Lees hier meer over de mogelijkheden van digitaal drukken op deze twee reuzen.


Bekijk hier de specificaties


Drukken met witte inkt

Hoe leuk is dat: drukken met witte inkt! Op zwart en gekleurd papier of op kraft geeft het een extra mooi effect. Het behoeft wel enige technische kennis om de witte inkt op de juiste manier op het papier te krijgen. We hebben een speciaal Indesign template gemaakt die je kunt gebruiken om je document met witte inkt op te maken.


In ons stappenplan leggen we je uit hoe je jouw document drukklaar maakt voor het drukken met witte inkt. Nóg meer weten? Onze designer Mike geeft antwoord op de vijf meest gestelde vragen over drukken met witte inkt.


Bekijk het stappenplanDigitale foliedruk

Nog meer digitale drukwerkmogelijkheden met de Scodix Ultra2 Pro with Foil: een digitale veredelingsmachines om spot-UV, foliedruk, brailledruk en zelfs holografische effecten variabel per vel aan te brengen. Je kunt dit speciale Indesign template gebruiken om je document met Scodix op te maken. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je in het stappenplan.

 Volg ons stappenplan

Digitaal rillen en stansen

De tijd van statische stansvormen die je alleen voor grote oplages kon bestellen is voorbij. Bij Wihabo zijn we in het bezit van twee volledig digitale ril- en (laser)stansmachines voor de verwerking van papier en karton: de Zund en de Highcon Euclid IIIs. Zo kun je al een doosje of andere uitgesneden vorm maken vanaf oplage 1. Gebruik dit Indesign template voor het beste resultaat. Met het stappenplan leggen we je het stap voor stap uit. 

Bekijk het stappenplan 

Stansvormen - Zo voorkom je dubbele stanslijnen

Drukwerk digitaal snijden, stansen en rillen: dat doen we met onze Zund en Euclid Highcon III. Deze machines maken gebruik van stanslijnen in het drukwerkbestand om drukwerk op de gewenste manier uit snijden. Soms gaat het mis en staan er dubbele stanslijnen in het drukwerkbestand in plaats van één enkele stanslijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De oplossing hiervoor is gelukkig heel simpel, lees maar!


Lees hier hoe het werkt

Rondhoeken

Rondhoeken is een afwerkingsmethode voor drukwerk. Door papier te rondhoeken worden de hoekjes van het papier afgesneden en krijg je drukwerk met mooie ronde hoeken!  Je drukwerk wordt hierdoor ineens een stuk specialer!


Bekijk de specificaties 

Enveloppen personaliseren

Voor het personaliseren van enveloppen, bijvoorbeeld bij familiedrukwerk, hebben we een handig Excel-sjabloon gemaaktDownload het sjabloon en vul de gegevens volgens het voorbeeld in. Het personaliseren van enveloppen gaat nu (bijna helemaal) automatisch! Meer weten over drukwerk personaliseren? Lees hier onze Tips & Tricks


Download het sjabloon