Aanlever- en machinespecificaties

We willen dat jouw drukwerk er perfect uit komt te zien. Een goed bestand is daarbij het halve werk. Wij helpen je graag om dit voor elkaar te krijgen. 

 

Per product of bewerking hebben we specifieke aanleverspecificaties. We voegen hier regelmatig nieuwe specs toe, dus houd deze pagina in de gaten.

Algemene aanleverspecificaties

In de algemene aanleverspecificaties vind je allerhande informatie om een zo perfect mogelijk document te maken. Inclusief tips tips over afloop- en snijtekens, transparanties, lijnen en resolutie. In dit InDesign-template download je onze steunkleuren. 


 Bekijk de algemene aanleverspecificatiesMachinespecificaties HP Indigo 7900 Digital Press

ADC Wihabo beschikt over een HP Indigo 7900 Digitale Pers. Naast de 4 standaard kleuren (CMYK) heeft deze deze pers ook de extra opties om met witte inkt en Fluor Pink te drukken. Lees hier meer over de mogelijkheden van digitaal drukken op onze HP Indigo 7900 Digital Press.


 Bekijk de HP Indigo 7900 specificaties 
Machinespecificaties HP Indigo 100K en 12000 Digital Press

Naast de HP Indigo 7900 pers zijn we in het bezit van twee digitale drukpersen op B2 formaat: de HP Indigo 12000 Digital Press en de HP Indigo 100K Digital Press. Lees hier meer over de mogelijkheden van digitaal drukken op deze twee reuzen.


Bekijk hier de specificaties


Drukken met witte inkt

Hoe leuk is dat: drukken met witte inkt! Op zwart en gekleurd papier of op kraft geeft dit een extra bijzonder effect. Je hebt wel enige technische kennis nodig om de witte inkt op de juiste manier op het papier te krijgen. We hebben een speciaal InDesign-template gemaakt die je kunt gebruiken om je document met witte inkt op te maken.


In ons stappenplan leggen we je uit hoe je jouw document drukklaar maakt voor het drukken met witte inkt. Nóg meer weten? Onze designer Kimberley geeft antwoord op de vijf meest gestelde vragen over drukken met witte inkt.


Bekijk het stappenplanFoliedruk en spot-UV

Nog meer digitale drukwerkmogelijkheden met de Scodix Ultra2 Pro with Foil: een digitale veredelingsmachines om spot-UV, foliedruk, brailledruk en zelfs holografische effecten variabel per vel aan te brengen. Je kunt dit speciale InDesign-template met  steunkleuren gebruiken om je document voor de Scodix op te maken. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je in het stappenplan.

 Volg ons stappenplan

Digitaal rillen en stansen

De tijd van statische stansvormen die je alleen voor grote oplages kon bestellen is voorbij. Bij ADC Wihabo zijn we in het bezit van twee volledig digitale ril- en (laser)stansmachines voor de verwerking van papier en karton: de Zünd en de Highcon Euclid IIIs. Zo kun je al een doosje of andere uitgesneden vorm maken vanaf oplage 1. Gebruik dit InDesign-template voor het beste resultaat. In het stappenplan leggen we je het stap voor stap uit. 

Bekijk het stappenplan 

Stansvormen - Zo voorkom je dubbele stanslijnen

Drukwerk digitaal snijden, stansen en rillen: dat doen we met onze Zünd en Euclid Highcon III. Deze machines maken gebruik van stanslijnen in het drukwerkbestand om drukwerk op de gewenste manier uit snijden. Soms gaat het mis en staan er dubbele stanslijnen in het drukwerkbestand in plaats van één enkele stanslijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De oplossing hiervoor is gelukkig heel simpel, lees maar!


Lees hier hoe het werkt

Rondhoeken

Rondhoeken is een afwerkingsmethode voor drukwerk. Door papier te rondhoeken worden de hoekjes van het papier afgesneden en krijg je drukwerk met mooie ronde hoeken. Drukwerk wordt hierdoor ineens een stuk specialer!


Bekijk de specificaties 

Enveloppen personaliseren

Voor het personaliseren van enveloppen, bijvoorbeeld bij familiedrukwerk, hebben we een handig Excel-sjabloon gemaaktDownload het sjabloon en vul de gegevens volgens het voorbeeld in. Het personaliseren van enveloppen gaat nu (bijna helemaal) automatisch! Meer weten over drukwerk personaliseren? Lees hier onze Tips & Tricks


Download het sjabloon

Tony's verzendverpakkingen

Wil je jouw gepersonaliseerde Tony's repen in stijl versturen? Lever de basisgegevens aan via het invulformulier en adressenbestand bij ons aan op basis van de templates (klik op de link om de templates te downloaden. Andere bestanden worden niet geaccepteerd. Wil je zelf jouw Giftbox ontwerpen? Dat kan! Download het template voor de Giftbox voor 1 reep of het template voor de Giftbox voor 2 repen


Alles over Tony's individueel versturen

 

 

 


Nog vragen?

Heb je nog vragen over het aanleveren van drukwerk? Neem contact met ons op!