Van fijne samenwerking naar gezamenlijk bedrijf
"Elk groot succes is ooit klein begonnen"

Als een van de huisdrukkers van DRN Cards & Concepts werkten we al veel samen met Dorien Lusthof. Maar omdat haar onderneming blééf groeien, leek het haar goed om eens na te denken over een intensievere samenwerking. Een paar maanden later vierden we de lancering van Jouw Mooiste Drukwerk: ons gezamenlijke platform voor creatief drukwerk.

“Ik kan wel zeggen dat we uit hetzelfde hout gesneden zijn”, glimlacht Dorien. Met ‘we’ doelt ze op Wihabo en DRN Cards & Concepts. En specifieker: op Ruud Bosch en zichzelf. 


Toen we bij DRN zo’n tien jaar geleden begonnen met white labels, zochten we een drukker die sterk is in meedenken”, vertelt ze. ”We kwamen toen uit bij Wihabo. Daar waren ze nog niet zó geautomatiseerd als nu, maar Ruud pakte ons concept vol overgave op. Ik weet nog goed dat ik dacht: dit is een partij die bij ons past. In de jaren daarna groeide Wihabo uit tot een van onze belangrijkste drukkers.” 
DRN Cards & Concepts is een platform voor creatieve ondernemers. Het biedt ze de kans om kaarten en andere producten te presenteren en te verkopen.  


“Aanbieders gebruiken ons platform voor hun eigen webshop”, legt Dorien uit. “Daarbij benutten ze onze techniek. Lang niet alle ondernemers hebben namelijk de tijd en de middelen om hun eigen platform te ontwikkelen. Ons platform was een schot in de roos. Dat merkten we aan onze groei.” 

 

Gezamelijk platform

Deze groei was voor Dorien reden om Ruud te bellen. “De dagelijkse praktijk slokte al mijn tijd op. Daardoor kon ik niet meer doen wat ik het liefste doe: ondernemen en nieuwe dingen bedenken. Ik werkte meer in mijn bedrijf dan aan mijn bedrijf. Met Ruud heb ik altijd goed over ondernemerschap kunnen sparren, dus benaderde ik hem. Oók omdat ik benieuwd was of ADC Wihabo iets kon betekenen om de toenemende orderstroom beter of slimmer af te handelen.” Dorien lusthof, eigenaresse van DRN Cards & concepts:

“Ik kon niet meer doen wat ik het liefste doe: ondernemen en nieuwe dingen bedenken”Dorien had haar hulpvraag niet beter kunnen timen. Ruud dacht namelijk net na over het opstarten van een platform waar creatieve ondernemers hun drukwerk kunnen laten drukken.  


Ik ging met Ruud in gesprek en besloten om intensiever samen te werken. Uit deze samenwerking kwam Jouw Mooiste Drukwerk: een toegankelijk platform voor creatief drukwerk”, aldus Dorien. “Ideaal voor kaartenontwerpers, maar ook voor fotografen en kleine ondernemers met bijvoorbeeld een eigen sierradenlijn. Die drukken hier hun eigen kaartjes, iets wat ze via DRN nog niet konden. Binnen de samenwerking is ADC Wihabo verantwoordelijk voor de hele operatie: van orderverwerking tot en met personeelsbeheer. Vanuit mijn expertise focus ik me helemaal op de marketing, zichtbaarheid en ontwikkeling van het platform zelf.”

 

Nooit beren op de weg

Daarmee staat zowel ADC Wihabo als DRN helemaal in zijn kracht. Dorien: “Omdat ik de kaartjesmarkt goed ken, weet ik precies wat creatieve ondernemers van een platform als Jouw Mooiste Drukwerk verlangen. En bij ADC Wihabo hebben ze de expertise, de mankracht en de machines om alle orders snel en op tijd te verwerken. Een gedroomde combinatie dus.”  


Toch is er veel meer dat de bedrijven en ondernemers bindt. “Ruud straalt positieve energie uit”, aldus Dorien. “Beiden denken we altijd in kansen; we zien nooit beren op de weg. Als we een nieuw concept verzinnen, gaan we het gewoon doen. Natuurlijk loopt het dan niet meteen soepel, maar dat geeft niet. Elk groot succes is ooit klein begonnen.” 

“Het voelt bij ADC Wihabo echt als één grote familie”


Samen ondernemen hoopt Dorien nog lang te blijven doen. Met Ruud, maar eigenlijk ook met alle andere medewerkers van ADC Wihabo. “Als ik in Geffen kom, voel ik zoveel trots bij de mensen die er werken. Het voelt echt als één grote familie. Iedereen is vriendelijk en staat voor elkaar klaar. Ondanks dat het bedrijf hard is gegroeid, is er niets veranderd aan die gemoedelijke sfeer. Dat vind ik knap. Als het aan mij ligt, gaan we de komende jaren samen nog veel meer mooie dingen maken.” De klant: DRN Cards & Concepts 

Aan het woord: Dorien Lusthof (eigenaresse) 

Onze bijdrage: de complete orderverwerking en backoffice van Jouw Mooiste Drukwerk  

Het resultaat: een breed en toegankelijk platform voor creatief drukwerk  

Wellicht ook interessant?
De overtreffende trap van samen ondernemen

Bekijk de case van Tony's Chocolonely
De bekroonde creativiteit van Artishock, events & marketing

Bekijk de case van Artishock