30 jaar Spoorzoeker

30 jaar Spoorzoeker, dat moet gevierd worden! Daarom werd door Heemkundewerkgroep Nuwelant een bijzondere Spoorzoeker uitgegeven: 32 foto's van Nuland rond 1900, maar nu voor het eerst in kleur! Opmaker Ton van Uden heeft minutieus deze foto's deeltje voor deeltje ingekleurd, en dat heeft geleid tot sprankelende plaatjes.

Jubileumeditie

De eerste Spoorzoeker verscheen in oktober 1987, als proefnummer. Het was echt een experiment. Soortgelijke initiatieven waren in de omgeving nog niet of nauwelijks ontplooid. De redactie bestond uit Peet Kappen en Gert-jan van Zoggel, respectievelijk 20 en 19 jaar oud en beiden nog student. Zij waren ervan overtuigd dat een tijdschrift over de geschiedenis van Nuland in een behoefte zou kunnen voorzien. Het proefnummer verscheen in een oplage van 250 en was binnen de kortste keren uitverkocht. Bijna 200 abonnees meldden zich in die eerste maanden.


Inmiddels zijn ze 30 jaargangen verder en wordt er een bescheiden feestje gevierd met een luxe uitgevoerde jubileumeditie. En hierin wordt er opnieuw gepionierd. Met de modernste technieken werden door de Amerikaanse opmaker Ton van Uden 30 oude zwart-witfoto's uit de periode rond 1900 ingekleurd, waardoor ze gaan sprankelen en als het ware opnieuw tot leven komen. Wihabo is al jarenlang de drukker van de Spoorzoeker en we zijn trots dat we ook deze jubileumeditie mochten verzorgen. Meer foto's zien van deze speciale editie? Check onze inspiratiesite


De speciale jubileumeditie kopen? Dit kan voor € 12,00 bij Albert Heijn Nuland.

De klant: Heemkundewerkgroep Nuwelant

Het product: Jubileumeditie Spoorzoeker

Oplage: 400 stuks

Formaat: 22 x 22 cm

Opdruk: Tweezijdig full-color op de HP Indigo 10000 Digital Press

Papier omslag: Invercote G 300 grs + krasvast mat-laminaat

Papier binnenwerk: Artic volume 150 grs 

Afwerking: Genaaid gebrocheerd in 4 pagina’s omslag.