De week van... Indigo Operator Kevin

Indigo Operator Kevin was van ... tot ... bij het HP Training Center in Barcelona. Hij volgde daar een training tot Level 2 Indigo Operator op de HP Indigo 100K Digital Press, ons productiemonster. En met succes: hij is de eerste gecertificeerde Level 2 Indigo Operator op de 100K in de EMEA (Europe, Middle East,  Africa). We blikken terug op zijn week. 

Kevin, je bent nu Level 2 Indigo Operator. Wat houdt dat in?

"Als Level 1 Indigo Operator weet je in de basis hoe de HP Indigo 100K werkt en hoe je ermee kan produceren. Daarnaast weet je hoe je de machine onderhoudt en hoe je kleine reparaties uitvoert. Als Level 2 Operator ga je dieper in op de technieken van de 100K en heb je meer kennis over hoe de digitale drukpers werkt. Daarbij komt ook dat, wanneer iets stuk gaat, ik het nu zelf kan repareren. We hoeven dus niet direct een monteur in te schakelen als er iets aan de hand is."


Wat heb je allemaal geleerd tijdens je training? 

"Ik heb meer geleerd over de techniek van de machine en hoe je grotere reparaties uitvoert, zodat je meer onderdelen zelf kunt repareren of vervangen."

"Ik heb veel geleerd over de techniek van de 100K en hoe je grote reparaties uitvoert."


Wat vond je van de training in Barcelona?

"De training was erg leerzaam. Ik heb er heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik had 1-op-1 training, dat was wel apart. Meestal zit je met dit soort dingen in een groepje mensen die dezelfde training volgen. Er zijn altijd mensen die vragen stellen waar jij op dat moment niet aan zou denken. Deze week lag de focus volledig op mij, ik moest alle opdrachten, zoals het repareren van de 100K of een onderdeel vervangen, helemaal zelf doen."


Een week Barcelona; had je ook nog vrije tijd? 

"De reis was heel goed verzorgd.  Bij het HP Training Center hebben ze een uitgebreide kantine, waar ik de meeste dagen twee keer per dag warm heb gegeten. Je kreeg ook echt wel wat vrije tijd. Zo had ik tijd over om de stad te bekijken en met cursisten van andere HP-trainingen op het terras te zitten."

"Ik voel me vereerd om de eerste Level 2 Indigo Operator op de 100K te zijn."

 

Je bent de eerste Level 2 Indigo Operator op de 100K in de EMEA! Hoe voelt dat? 

"Ik voel me natuurlijk heel erg vereerd om de eerste van Europa, het Midden Oosten én Afrika te zijn, maar ik voel me er niet anders door. Het is mooi om de eerste Level 2 Indigo Operator op de 100K in deze regio's te zijn, maar het is en blijft gewoon mijn werk. Werk dat ik erg leuk vind. Ik ken de machine ondertussen best goed en vind het leuk om ermee te werken, daarom blijf ik graag verder leren!"