De week van... Joris

Joris Bosch is technisch directeur bij Wihabo: de man die álle machines van binnen en van buiten kent. Als zijn broekzak. Zijn technische kennis maakt hem een graag geziene gesprekspartner voor internationale bedrijven als HP en Highcon. Een week na carnaval - waar Joris als lid van de Waoterrijkse Raad van Elf een volle agenda had - vliegt hij op uitnodiging van HP naar Israël voor het HP Indigo VIP Event. Hij vertelt zelf over deze enerverende week. 

Maandag

"De eerste goede keuze van deze reis maakte ik gisteren. Vanwege het nieuws dat Transavia-piloten gingen staken, besloot ik een nieuw ticket te boeken vanaf Düsseldorf. Maar goed ook: mijn oorspronkelijke Transavia-vlucht van zondag 22.00 uur had een vertraging van ruim 6 uur, en werd uiteindelijk zelfs verplaatst naar dinsdagochtend 7.00 uur. Gelukkig hoef ik daar dus niet op te wachten en arriveer ik maandag rond het middaguur bij mijn hotel in Tel Aviv."


"Omdat de meeste bezoekers al op zondag aangekomen zijn, begint mijn werkweek in Tel Aviv met een privé-rondleiding door het Scodix hoofdkantoor, R&D en het nieuwe democenter. Na een lunch in een lokaal restaurantje (waar de zitbank gemaakt is van bijbels en pallets aan het plafond hangen) ontdek ik alle technische mogelijkheden van onze eigen nieuwe machine. Daarnaast heb ik er prachtige samples gezien van digitale veredeling. In de avond schud ik bij de welkomstborrel de handen van inmiddels veel bekende gezichten, zowel van HP als internationale collega's uit de grafische sector."

Dinsdag

"Vandaag zijn we de hele dag op de HP Indigo Campus in Kiryat Gat. Daar waan me in een snoepwinkel op de R&D-afdeling. De ochtend start met een lezing van Alon Bar-Shany, algemeen directeur van HP Indigo, over actuele trends in de markt en de ontwikkelingen in 25 jaar na de lancering va de eerste HP Indigo. Bijzonder dat de NPS-score zelfs hoger ligt dan die van Apple! 


Het thema van de week is #printdifferent en we zien vandaag met eigen ogen wat dat betekent. Na een presentatie over 25 jaar HP Indigo hebben we een primeur met de launch van spectaculaire nieuwe inkten: fluor, invisible inkt, geleiders, backlight-effecten... ik kijk mijn ogen uit. Tussen al het mooie drukwerk trekken ook onze mooie cases van Tony's Chocolonely en Clipper Tea de aandacht. 


Tijd om dat even te vieren: buiten - het is 20 graden warmer dan in Nederland - drinken we een biertje uit de mooiste tap die ik ooit heb gezien... ;)"Woensdag

"Vandaag ben ik in een vol auditorium van het Habima Theatre in Tel Aviv. Daar luister ik naar interessante lezingen van grote consumentenmerken als Nestlé en Mondelez over de rol van print en packaging en de rol van marketing voor millenials. Maar ik word vooral getriggerd door YouTube-ster Tasty en start-up Chatbooks, die digitaal (social media) en drukwerk op een bijzondere manier weten te combineren. Na de CEO van Albelli mag ik vervolgens zelf het podium op.. Met gezonde spanning vertel ik voor 300 vakgenoten vanuit de hele wereld over de rol van bijzonder digitaal drukwerk in Nederland. Het verhaal over de Wow-Vet-bundel levert veel enthousiaste reacties op."

Donderdag

"Een dag vol sightseeing: in de ochtend nemen we een kijkje bij grafische bedrijven in Israël en in de middag sluiten we aan bij de toeristen voor een tour door Jeruzalem. Het is voor mij de zesde keer dat ik hier ben, maar het blijft een enorm indrukwekkende stad. Tussendoor wisselen we veel ervaringen uit met vakgenoten. En dan is het toch bijzonder als een ondernemer uit New York op je afkomt en geïnteresseerd informeert naar de ontwikkelingen in Geffen. 


In de avond verhuis ik van hotel. Vanwege de marathon van Tel Aviv kan ik anders morgen de straat niet uit. Tegen negenen komt ik aan in mijn nieuwe hotel, eet ik snel nog een hapje en zoek ik na een lange dag mijn bed op."

Vrijdag

"Om 10.50 uur stap ik in de taxi richting de luchthaven waar het bekende Israëlische safety-circus op me wacht. Stipt om 14.20 uur verlaat het vliegtuig de landingsbaan en sluit ik mijn ogen. Rond de klok van 18.00 uur zet ik weer voet op Nederlandse bodem."