Een leerzaam avontuur in Barcelona

Ruud Korsten is Procesleider en Operator bij ADC Wihabo. Hij heeft een week lang een intensieve opleiding gevolgd bij HP in Barcelona. Dit voor de HP Indigo 7900 die we ook in Geffen hebben staan. De level 1 training staat in het teken van de werking van de machine, bediening en onderhoud onder de knie te krijgen. Ruud vertelt er graag over.

Toerist uithangen

Ik had er heel veel zin in! Na een vroege vlucht op zaterdag landde ik in het bruisende Barcelona. Het trainingscentrum van HP ligt in San Cugat de Vallès, een ‘’kleine stad’’ onder de rook van Barcelona. Deze ideale ligging gaf mij de kans om Barcelona goed te ontdekken en tegelijk te genieten van het heerlijke weer. Natuurlijk kon ik het niet laten om een bezoekje te brengen aan de imposante Sagrada Familia. En daarna struinen over de levendige Las Ramblas en neerploffen op Playa de la Barceloneta is ook bepaald geen straf!

Eindelijk aan de slag

Na twee dagen heerlijk genieten, kon de training op maandag eindelijk beginnen. Alle trainees werden opgedeeld in kleine groepjes van drie. Ik vormde samen met een Belg en Spanjaard een groepje. Dit was een leuke samenstelling en de kleine groepjes boden ons de mogelijkheid om alle informatie over de HP Indigo 7900 tot ons te nemen. Het was een stortvloed aan informatie!


Elke dag was er een ochtend- en middagprogramma met zowel theoretische als praktische sessies. Tijdens de training leerden we over de werking van de machine, onder andere: de techniek in de machine, het onderhoud van de inkttanks, en het vervangen van bepaalde onderdelen. We leerden ook over dagelijks onderhoud en hoe we veelvoorkomende problemen kunnen oplossen.

Maar ook, genieten! 

's Avonds na de training hadden we de tijd om San Cugat te ontdekken. Samen met mijn trainingsgenoten verkenden we de charmante straatjes en genoten we van de lokale keuken. Het was een geweldige manier om te ontspannen na een intensieve dag en om elkaar beter te leren kennen.

Heel erg waardevol 

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is hoe ik de pers zelf kan onderhouden en storingen en problemen kan oplossen. Dit is erg waardevol, omdat ik nu zelfstandig op de pers kan draaien. Daarnaast vond ik het zeer interessant om meer te weten te komen over de techniek in de pers, zodat ik precies begrijp wat er in de machine gebeurt. Ik kan niet wachten om nu onze eigen HP Indigo 7900 te bedienen met de informatie die ik geleerd heb!