Een tussenjaar bij Wihabo

Wat als je klaar bent met je examens, maar nog géén idee hebt wat je wilt studeren? Of bent gestopt met je studie en kiest voor een tussenjaar? Als je op zoek bent naar een tijdelijke fulltime baan, dan vind je die bij Wihabo. Net als Merel en Tom. Zij vertellen je hun verhaal.

Als je tijdelijk fulltime wilt werken, bijvoorbeeld in een tussenjaar, dan kan dat bij Wihabo. Van extra handjes in de drukkerij tijdens de drukste maanden van het jaar, tot een tijdelijke baan in een functie die goed bij je past. Merel van der Doelen (20) en Tom Verstegen (22) begonnen bij Wihabo als fulltime kracht in de Productie en Expeditie, maar eindigen hun tussenjaar op een andere afdeling.


Tijdelijk fulltime aan de slag

"Na één jaar besloot ik te stoppen met mijn studie in Antwerpen, ik zat er niet op mijn plek. Omdat ik niet halsoverkop een nieuwe studie wilde kiezen -bang om weer de verkeerde keuze te maken- besloot ik een tussenjaar te nemen. Fulltime werken, maar wel genoeg tijd houden voor leuke dingen." Merel werd door haar broer gewezen op een vacature voor de productie. Merel: "Die vacature was voor 20 uur, dat vond ik eigenlijk te weinig. Gelukkig was het geen enkel probleem om meer te werken."
MEREL VAN DER DOELEN over HAAR TUSSENJAAR bij Wihabo:

“Ik word gezien als volwaardige medewerker, ook al weet iedereen dat het tijdelijk is.”


Tom kwam in februari bij Wihabo terecht na het afronden van zijn pre-master. "Voordat ik in september aan mijn master begin, wilde ik 7 weken naar Amerika voor een taalcursus. Om de rest van het half jaar nuttig te besteden en te gebruiken om geld te verdienen. Via de directeur van mijn bijbaantje kwam ik in contact met Wihabo, ik kon er gelijk beginnen op de expeditie." Een paar weken later vertrok Tom naar Amerika, om al na drie weken terug te keren. Corona gooide roet in het eten.


"Toen ik terugkwam, heb ik nog een paar weken op de Expeditie gewerkt. Nu ben ik al een hele tijd bezig met een project rondom de inrichting van het magazijn, waaronder het optimaliseren van het voorraadbeheer en het bestelproces. Ook werk ik nog aan een ander project rondom de verzendopties bij onze transporteurs."


Eigen projecten en uitdaging

Vanaf het begin gaf Tom aan dat hij projecten wil doen. "Ik vond het belangrijk dat ik iets zou leren. Binnen deze projecten krijg ik nu veel vrijheid en verantwoordelijkheid, ook om zelf keuzes te maken. Ik zoek dingen uit en presenteer vervolgens mijn ideeën. Als ze erin geloven, mag ik het zelf gaan uitvoeren."

Bij Merel kwam er onverwachts iets nieuws op haar pad, vertelt ze: "Hoewel ik bij de Productie al snel veel dingen zelf mocht doen, miste ik de uitdaging. Toen er een vacature vrijkwam bij Support ben ik daarvoor gevraagd door Ruud (Bosch, Commercieel Directeur). Hij had al snel door dat ik toe was aan iets nieuws, iets met meer uitdaging. Ik vind het leuk dat hij aan mij dacht, ze hadden ook een vacature kunnen uitzetten. Uiteindelijk kwam dit voor allebei de kanten heel goed uit!"

 

 

TOM verstegen over tijdelijk fulltime werken bij Wihabo:

“Als ze in je geloven, mag je het gaan doen.”

Geen stage

Fulltime werken in een tussenjaar is niet te vergelijken met een stage, dat beamen Merel en Tom allebei. Merel: "Je werkt samen met mensen die dit als vaste baan hebben, de mentaliteit is daardoor anders. Bij Support word ik als volwaardige medewerker gezien, ook al weet iedereen dat het tijdelijk is." Tom: "Je leert hoe een bedrijf in elkaar zit en werkt samen met veel verschillende mensen. Maar door de verantwoordelijkheid en vrijheid voelt het niet als stage. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie toevoeging aan je cv!" 


'Het leukste moet nog komen'

Zowel Merel als Tom keren in september weer terug in de schoolbanken. Hoe ze terugkijken op hun tijd bij Wihabo? "Als supportmedewerker heb ik enorm veel geleerd, het is echt een leuke functie. Toch ben ik blij dat het tijdelijk is, want ik wil graag weer gaan studeren", besluit Merel. 


Voor Tom moet het leukste nog komen: "De komende tijd wordt het magazijn opnieuw ingedeeld vanuit mijn projectplannen. Als dat allemaal klopt én loopt als ik in september wegga, dan ben ik tevreden!"

Wil je tijdelijk fulltime werken bij Wihabo? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan!