Hard werken en leren wordt beloond

Bijna twee jaar geleden begon Burcu Demirci (20) bij Wihabo als hulpkracht in de drukkerij. Een jonge meid met veel potentie, maar geen diploma op zak. Wihabo bood haar de kans een BBL-opleiding te volgen tot Assistent Logistiek. Die rondde Burcu onlangs met succes af: "Ik had niet verwacht dat ik dit kon." 

Burcu kwam na het afronden van haar middelbare school -nog zonder vervolgopleiding en bijbehorend diploma- bij Wihabo terecht. "School is eigenlijk niks voor mij, ik wilde liever aan het werk", vertelt Burcu. "Ik werk liever de hele dag dan dat ik een halve dag in de schoolbanken zit. Daarom was ik blij dat ik bij Wihabo kon beginnen." 

 

Meer in haar mars 

Hans Beekwilder, destijds Burcu's leidinggevende, zag potentie: "Ze pakte haar werk heel goed op en zagen al snel dat ze meer in haar mars had. Zonde dat ze geen diploma had." Daarom ging Hans met Burcu in gesprek over de toekomst. Inclusief het voorstel om een opleiding te volgen via Wihabo. "Het kostte enige overtuigingskracht dat het behalen van een diploma toch écht in haar eigen voordeel is. Naast dat het belangrijk is voor haar ontwikkeling, schept het ook kansen voor een toekomst buiten Wihabo."  

 

Werken én leren 

Samen met Moniek Hanssen, HR Adviseur bij Wihabo, bekeek Burcu verschillende BBL-opleidingen. Er waren twee opleidingen die aansloten bij haar wensen en Wihabo, ze koos voor de opleiding Assistent Logistiek. "Een jaar geleden startte ik op ROC De Leijgraaf in Oss met de opleiding. Eén dag in de week naar school, de rest van de week leren op de werkvloer. Tot de corona-periode begon en de lessen werden vervangen door online lessen en huiswerkopdrachten. "Jammer, want ik had een hele leuke klas", blikt Burcu terug op haar tijd op school.  

 

Burcu demirci over haar bbl-opleiding:

“Ik ben blij dat ik dit met succes heb afgerond.”

Trots 

Ondanks dat het niet altijd makkelijk was, kijkt Burcu terug op een geslaagde periode. Letterlijk, want sinds 12 juni is ze officieel geslaagd! Op 8 juli neemt ze haar diploma in ontvangst. Of ze trots is op zichzelf? "Heel erg!", zegt Burcu met een grote glimlach op haar gezicht. "Ik had niet verwacht dat ik dit kon." 

 

Ook Marcel Engelen, Teamleider Logistiek en Fulfilment, is onder de indruk: "We hebben Burcu af en toe een beetje moeten aansporen, dus we zijn super trots dat ze de opleiding heeft afgerond. Het afgelopen jaar heeft ze vooral geleerd om prioriteiten te stellen en door te gaan als het even tegenzit. Een echte werkmentaliteit had ze al én heeft ze nog steeds." Burcu vult aan: "Marcel vond mijn opleiding zeker zo belangrijk als mijn werk. Zelfs als het op vrijdag druk was mocht ik niet komen werken, maar moest ik gewoon naar school. En als het nodig was om aan school te werken, kon ik vrij nemen."

 

WOW-cadeau 

Het harde werken wordt beloond. Burcu heeft inmiddels een vast contract gekregen én is verrast met een WOW-cadeau: een erkenning als blijk van bewondering voor haar prestatie. Of ze nog wil doorstuderen weet Burcu nog niet. "Ik wil nu eerst genieten van mijn vrije tijd. En bij Wihabo hoop ik meer processen te leren zodat ik op meerdere plaatsen inzetbaar ben. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn opleiding met succes heb afgerond!”