Het Wow-momentje van... HR- en salarismedewerker Lonneke

De mensen van Wihabo zorgen elke dag weer dat de organisatie op rolletjes loopt, voor én achter de schermen. In de tussentijd beleeft ieder zijn of haar eigen Wow-momentjes. HR- en salarismedewerker Lonneke is één van die mensen: "Er gebeurt hier altijd wel iets."

Lonneke van Nistelrooij (33) verzorgt als HR- en salarismedewerker sinds 1 december de administratie rondom contracten, personeelszaken en salarisverwerking van Wihabo. Voor Lonneke zelf spreekt haar functie tot de verbeelding, voor anderen misschien minder. "Mijn werkzaamheden zijn niet zo zichtbaar, het gebeurt vooral achter de schermen." Haar collega's denken daar anders over: "Als Lonneke haar werk niet meer doet of niet goed doet, dan merk je dat echt wel!"


Je thuis voelen

Voordat Lonneke bij Wihabo kwam, kende ze het alleen van naam. "Ik was op zoek naar een bedrijf waarbij ik een goed gevoel had en waar het leuk is om te werken. In mijn omgeving kenden ze Wihabo wel. 'Dat is echt een leuk bedrijf', werd er gezegd. Dat gevoel is waar gebleken, ik voel me er thuis!"


Bedrijvigheid en afwisseling

Lonneke houdt van de bedrijvigheid bij Wihabo, vertelt ze: "In mijn functie komen sommige werkzaamheden wekelijks of maandelijks terug. Toch weet ik op maandag nooit hoe mijn week eruit gaat zien. De wereld van drukwerk gaat snel, er gebeurt hier elke dag wel iets."


Hoewel Lonneke iedere maand opnieuw een Wow-momentje beleeft als de salarissen op tijd zijn overgemaakt, zijn het de projecten die voor variatie en uitdaging in het werk zorgen. "De afgelopen tijd ben ik bijvoorbeeld betrokken geweest bij een project rondom personeelsdossiers en bij diverse ontwikkelingen rondom Shiftbase en AFAS. In zo'n project kan ik me echt helemaal vastbijten. Die afwisseling maakt het extra leuk."

 


Lonneke van nistelrooij, bij wihabo sinds 2019:

“Als alles op z'n plek valt, of processen slimmer of sneller gaan, dan geeft me dat een goed gevoel.”

Op z'n plek

Collega's van andere afdelingen weten Lonneke geregeld te vinden als sparringpartner. "Dan vragen ze me om mee te denken over het organiseren van de operatie, of hoe we betalingen voor de nachtdienst kunnen inregelen." Vervolgens gaat ze aan de slag met het uitwerken van mogelijke scenario's en de uitvoering ervan. "Als daarna alles op z'n plek valt, of processen slimmer of sneller gaan, dan geeft me dat een goed gevoel."


Stukje waardering

Wat Wihabo echt Wihabo maakt? "Er wordt écht aan het personeel gedacht. Bijvoorbeeld met de maandelijkse lunch of een zomer barbecue. Die kon dit jaar vanwege corona niet doorgaan, maar in plaats daarvan kregen we een BBQ-pakket voor thuis. Dat soort dingen zorgen voor een stukje waardering, maar zijn niet vanzelfsprekend. Een werkgever moet er wel aan denken!"


Je thuis voelen, afwisseling in het werk en waardering. Dat zijn de punten waar Lonneke naar zocht én heeft gevonden bij Wihabo. "Ik zit hier prima op mijn plek!"

Meer over: Wij zijn Wihabo