Het Wow-momentje van... MariŽlle

Collega’s met passie voor hun vak, die zien we graag bij Wihabo! Want zij zorgen ervoor dat het bijzondere drukwerk dat we maken ook echt goed is. En tijdens het uitoefenen van hun vak, beleven ze ieder hun eigen Wow-momentjes. Zo ook Medewerker af- en nabewerking Mariëlle de Veer: ‘Drukwerk snijden gaat nooit vervelen.’

Mariëlle de Veer (41) werkt al de helft van haar leven in de grafische branche, waarvan ruim 7 jaar bij Wihabo. Toen het bedrijf waar ze voorheen werkte failliet ging, kwam ze thuis te zitten. “Niks voor mij, stilzitten. Ik wilde graag snel weer aan de slag. Maar dan wel bij een échte drukkerij waar ze alles kunnen maken. Dat bleek Wihabo te zijn.”

Parelmoer

Hoe je indruk maakt op een drukkerij waar álles wordt gemaakt? “Met parelmoer papier en enveloppen! En door de brief precies te vouwen zoals het hoort. Zelfverzekerd over mijn brief en vouwkunsten ben ik naar Wihabo gereden om hem hoogstpersoonlijk aan de heer Bosch af te geven. Dat is nog wel een grappig verhaal”, vertelt Mariëlle.


Bij de receptie in Geffen vroeg Mariëlle of ze haar sollicitatiebrief aan de heer Bosch wilde geven. “Orderbegeleider André (Schuurmans,) vertelde me toen lachend dat er niet één, maar drie heren Bosch zijn. ‘Geef ‘m maar aan de heer Bosch waar m'n brief het meest op z’n plek is’, zei ik tegen hem. En zo kwam mijn parelmoeren sollicitatiebrief bij oud-directeur Willy Bosch terecht.” In de auto op weg naar huis werd Mariëlle gebeld. Het was Willy. “Als ge waar kunt maken wat ge in die brief beloofd, worden we het wel eens”, zei hij. “Drie weken later had ik mijn eerste dag bij Wihabo.”


Lekker doorstampen

Als enige vrouwelijke snijder ("Of 'snij-ster'", grapt Mariëlle. "Ze noemen me met enige regelmaat 'Cutwijf', wél met een 'c' natuurlijk. Die grap kan ik wel waarderen.") op de afdeling ‘nabewerking klein’ zorgt Mariëlle ervoor dat het kleine snijwerk, zoals wenskaarten, visitekaartjes en flyers, op tijd verstuurd kan worden. “Dat is mijn wedstrijd, elke dag weer. Als ik niet zorg voor genoeg aanvoer van drukwerk, dan vallen er elders op de afdeling poppetjes stil.”


Voor een spoedje of advies kunnen collega’s altijd bij Mariëlle terecht, behalve als het tijdens de spits even tegenzit. “Dan gaat er bij mij een knop om en moet je niet bij mij komen mauwen”, lacht ze ietwat verontschuldigend. “Als ik lekker kan doorstampen ben ik op mijn best en ga ik aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis.”


 


marielle de veer, bij wihabo sinds 2014:

"Het is elke keer weer kicken als ik dwárs door het snijteken heen snijd. Da’s echt het mooiste wat er is!”


Bijdragen aan iets moois

In die zeven jaar bij Wihabo heeft ze al heel wat Wow-momentjes beleefd. “Toen we nog geen Highcon hadden, lieten we eens kaartjes laseren bij een andere partij. De gelaserde kaarten kwamen op een drukvel binnen, ik mocht ze vervolgens snijden. Dat was voor mij toen heel speciaal. Ook hebben we ooit met collega’s een aanbesteding in elkaar geplakt voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, iets wat ik nog nooit had gedaan. Het was gaaf om een bijdrage te leveren aan zo iets moois.”


Toch zit het geluk van een snijder ‘m juist in de dagelijkse dingen. “Ik vind het elke keer weer kicken als ik dwárs door het snijteken heen snijd.” Mariëlle krijgt een twinkeling in haar ogen. “Da’s echt het mooiste wat er is!”


Wihabo-hart

Mariëlle heeft het nog steeds naar zin achter de snijmachine, vertelt ze: “Ik kom hier elke dag met heel veel liefde en plezier. Die bedrijvigheid en de mensen, daar word ik blij van. Het ondernemende van Wihabo herken ik van thuis, daar hadden we een transportbedrijf. Hierdoor heb ik nog meer respect voor wat de broertjes Bosch doen.”


Is het drukwerk na al die jaren bij Wihabo dan ook nog echt bijzonder? “Dat niet, maar het gaat niet vervelen. Juist omdat we zoveel moois maken, dát maakt het bijzonder. En ja, snijden is gewoon echt mijn ding. De snijmachine voelt ook écht als mijn snijmachine, daar moeten ze niet aankomen.” Dit gevoel zit diep bij Mariëlle, heel diep. “Als ik niet achter de snijmachine sta, voel ik me niet compleet. Ik ben ook echt wel trots dat ik hier werk. Je kunt gerust zeggen dat ik een Wihabo-hart heb!”