Het Wow-momentje van... Nedal

Onze medewerkers, we kunnen (en willen) niet zonder ze! Vol trots werken ze aan het mooiste drukwerk en máken het verschil. En terwijl ze dat doen, beleven ze allemaal hun eigen Wow-momentjes. Zo ook drukkerij-medewerker Nedal Abo-Ras.

Het was 2017 toen Nedal voor het eerst bij Wihabo kwam. Hij was toen een jaar in Nederland. "In 2016 ben ik vanuit Syrië naar Nederland gekomen, gevlucht voor de oorlog. Toen ik hier een jaar woonde kwam ik bij de gemeente terecht. Zij gingen voor mij op zoek naar werk. Ik wilde mooi werk doen, zei ik tegen de mensen van de gemeente. Zo ben ik bij Wihabo gekomen." Na een stage van 3 maanden kreeg Nedal zijn eerste contract. Dat bleek een schot in de roos; komende augustus viert hij zijn 5-jarig jubileum! 


Leergierig

Als Hulpkracht Drukkerij is Nedal zijn vaste werkplek achter de lamineermachine, maar hij kan én doet meer dan dat. "Ik lamineer drukwerk van groot- en kleinformaat en sinds kort bedien ik ook een van de nieuwste machines: de dispersielakmachine. Als het nodig is, sta ik achter de snijmachine, vouwmachine of aan de brochure-machine." 


Alle werkzaamheden in de drukkerij heeft hij hier geleerd, vertelt Nedal. "In Syrië was ik kleermaker, heel iets anders. Maar ik vind leren leuk, inmiddels heb ik bij Wihabo 3 machines onder de knie." Zijn leergierigheid wordt beaamt door zijn teamleider, Hans Beekwilder: "Nedal is heel leergierig. Je ziet aan alles dat hij het ontzettend goed naar zijn zin heeft. En dat is goed te zien aan zijn inzet en betrokkenheid. Het is een harde werker en altijd bereid om te werken, daar moet je hem soms zelfs een beetje in afremmen."


 

nedal abo-ras, bij wihabo sinds 2017:

"Bij Wihabo heb ik geleerd om verschillende machines te bedienen; lamineren, lakken en soms ook snijden, vouwen of brochures maken. ”

 

Ommetje

In 5 jaar Wihabo zijn er veel dingen die indruk hebben gemaakt op Nedal, maar één daarvan is voor hem erg bijzonder, vertelt hij. "Afgelopen jaar ging ik een ommetje maken met Ruud Bosch, de directeur. Toen heb ik gevraagd of hij me kon helpen met een persoonlijk probleem. Later heb ik hierover nog een keer een gesprek gehad met Ruud en Hans. Toen hebben ze mij geholpen met het uitzoeken en invullen van de nodige formulieren. Ik ben blij dat ze dat voor me doen. Dat ze niet alleen op het werk voor me klaar staan, maar me ook helpen met persoonlijke dingen."


Alles is goed

Op de vraag of Nedal het na bijna 5 jaar bij Wihabo nog naar zijn zin heeft op zijn werk, antwoordt hij lachend 'ja'. In Nedal zijn woorden: "Alles is leuk, de collega's zijn goed, de sfeer is goed. Alles is goed."