Het Wow-momentje van... offsetdrukker Ronald

Bij Wihabo draagt iedere medewerker zijn of haar steentje bij aan ons mooie bedrijf. Ze werken met trots aan projecten en zijn in vele opzichten van onschatbare waarde. En terwijl ze voor ons het verschil maken, beleven ze allemaal hun eigen Wow-momentjes… zoals offsetdrukker Ronald: "De ouderwetse offsetdrukker van vroeger leeft nog…”

Als offsetdrukker verzorgt Ronald drukwerk met een offsetpers. Een klassieke functie binnen een drukkerij, waar hij iedere dag met volle teugen van geniet.


“Ik ben er nog eentje van de oude stempel. Tegenwoordig kan er digitaal ontzettend veel, maar nog niet alles. Denk aan enveloppen en briefpapier in steunkleuren, maar bijvoorbeeld ook aan bijzondere geboortekaartjes in letterpress of foliedruk. De ouderwetse offsetdrukker van vroeger leeft dus nog…”

Vakwerk

En of ‘ie nog leeft: Ronald is met al zijn ervaring een belangrijke kracht in ons Wihabo-team. We zijn dan ook maar wat blij met zijn vakwerk. Maar waar wordt hij zélf nou echt gelukkig van?


“Laatst had ik een dagje vrij. Maar mijn collega’s liepen vast met een specifieke opdracht. Dus ging ik maar even op-en-neer om het in orde te maken… Helemaal niet erg, want het was in een uurtje voor elkaar. Toen ik weer naar huis reed, zat ik met een heerlijk gevoel in de auto. Want met je eigen kennis iets kunnen oplossen voor een ander: daar doe je het voor.”

ronald steenbergen, bij wihabo sinds 2015:


"Met je eigen kennis iets kunnen oplossen voor een ander: daar doe je het voor."

Letterpress

Ronald geniet van het afwisselende werk dat hij doet. Vooral het ouderwetse handwerk vindt hij schitterend.


“Daarvan is letterpress misschien wel het beste voorbeeld. Tekst en illustraties worden voelbaar doordat we ze echt in het papier persen. Daarvoor gebruiken we hier nog van die echte ouderwetse, ijzeren drukpersen. Geweldig om te doen! Bovendien komt het heel precies. Klassiek handwerk dus!”

Meer over: Wij zijn Wihabo