Wihabo drukt Grondwet en Statuten voor inhuldiging Koning Willem-Alexander

In opdracht van Booxs, specialist in bijzondere grafische producties, heeft Wihabo uniek koninklijk drukwerk mogen maken. De boeken van de Grondwet en Statuten waarop Koning Willem-Alexander zijn eed heeft afgelegd, zijn namelijk van Geffense makelij!

Tijdens de inhuldigingsceremonie in De Nieuwe Kerk zweerde Koning Willem-Alexander trouw aan het Statuut en de Grondwet. Op de credenstafel voor het podium lagen de regalia die het gezag en de waardigheid van de koning symboliseren: de kroon, de scepter, de rijksappel én twee boeken: een exemplaar van de Nederlandse Grondwet en nu voor het eerst ook het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden. Beide boeken zijn geproduceerd bij Wihabo in Geffen, in opdracht van Booxs en naar ontwerp van Marise Knegtmans. 

TV-geniek vakwerk

"Het is uiteraard een enorme eer om bij te mogen dragen aan deze koninklijke gebeurtenis, die voor altijd een plekje in de Nederlandse geschiedenis inneemt," aldus een trotse Ruud Bosch, directeur van Wihabo. De boeken zijn gedrukt met PMS Goud en Zilver en genaaid gebonden in harde omslag met soft touch laminaat en een laser stans in de vorm van het rijkswapen van het Koninkrijk der Nederlanden.


De Amsterdamse boek- en tijdschriftontwerpster Marise Knegtmans maakte het ‘eigentijds, chique en toch sobere’ ontwerp te maken, dat beantwoordt aan de specifieke  eis dat de boeken ‘tv-geniek’ moesten zijn. Ze zouden immers de kerk binnengedragen worden en moesten goed te zien zijn.


Meer  zien? Bekijk de foto's op onze inspiratie-pagina of lees verder op:

brabantsdagblad.nl

koninklijkeverzamelingen.nl 

mooieboeken.nl


Meer over: koninklijk drukwerk