Presentatie VET! tijdens Dutch Design Week

Een bijzonder project verdient een bijzonder podium: de jubileumbundel WOWVET! die isontwerp.nl en Wihabo samen maakten werd gepresenteerd tijdens PrintPakt op de Dutch Design Week.


In de Black Box van Yksi op Strijp S vindt de tweede editie van PrintPakt plaats. Bezoekers kunnen binnenlopen voor een gevarieerd programma en vitrines vol innovatief drukwerk in vier disciplines: print, papier, afwerking en verpakking. 


Alex Kunst: "We willen het grafisch product terugbrengen naar DDW. Bezoekers kunnen voelen aan de verschillende tactiliteiten van papier en door awardwinning boeken bladeren. En we hebben de toekomst van post ontdekt, want al honderden en honderden mensen hebben een kaartje verstuurd, die door verschillende drukkerijen gratis wordt aangeboden."
Podium voor print

Op donderdag 26 oktober is het podium van PrintPakt voor Ruud Bosch en Ilse Schrauwers voor de presentatie van een bijzonder project. "Een lastminute project," trapt Ruud Bosch af, "maar daar zijn we goed in." 


Het duo vertelt over de oorsprong van het idee, dat in april ontstaat tijdens een Open Dag bij de Geffense drukker. Schauwers: "Ik wilde altijd al een boek maken voor mezelf. Dat zit in mij. Met isontwerp.nl maak ik proefschriften, voor anderen. Het 5-jarig jubileum was het perfecte moment om een boek te maken, voor mezelf! En niet zomaar een uitgave, dan moet het écht VET worden." Bosch is direct enthousiast: "Wij zoeken graag samenwerking met partijen die gave dingen willen doen." Een paar maanden krijgt het enthousiasme de tijd om zich te ontwikkelen en begin september spreken Bosch en Schauwers elkaar opnieuw: we gaan ervoor!  


Amper zeven weken later ligt er een unieke box, met vier bijzondere bundels die verschilllende papiersoorten en technieken laten zien. Ruud Bosch: "We laten zien dat je met digitaal drukwerk en passie voor je vak héle gave dingen kunt maken."


Unieke box

Als Ilse uit handen van Ruud het eerste exemplaar, nr 001 van 300, in ontvangst neemt vat ze haar enthousiasme treffend samen: “Vet! Ik ben thuis opgegroeid met offset, drukwerk moet je ruiken. Maar dit ruikt ook, én heerlijk!"


"Dit is het resultaat van papierkeuzes, kleurproeven, afwerking. Mogelijk gemaakt door de combinatie van machines, van nieuwe technieken en oude ambachten. En vooral door een grenzeloos enthousiasme bij iedereen die eraan mee heeft gewerkt. Bij papierleverancier Igepa, bij Wihabo. Dat heeft mij steeds opnieuw heeft verrast: iedereen bij Wihabo was enthousiast over het idee. Toen ik gisteren in Geffen was om een handje mee te helpen bij de laatste afwerking werd ik meerdere keren aangesproken: heb jij dat ontwerp gemaakt? Wat vet!"


Meer foto's van de VET jubileumbundel bekijken? Bezoek onze inspiratiepaginaMeer over: Blogddwwowvet