Rik en Cornee winnen Wihabo Tafelvoetbaltoernooi

Helaas is Nederland niet aanwezig bij het WK Voetbal, maar dat weerhield Wihabo er niet van om een eigen toernooi te organiseren. En dus was het grote Wihabo Tafelvoetbaltoernooi een feit. Maar liefst 16 teams streden om de titel en eervolle vermelding. Na twee spannende weken hebben Rik en Cornee het toernooi met glans gewonnen. Vijf vragen aan deze Wihabo sporthelden.

Dé sportvraag der sportvragen: hoe voel je je nu?

In één woord: GEWELDIG!


Hoe hebben jullie je voorbereid op dit toernooi?

We hadden maar kort de tijd om ons voor te bereiden, dus we zijn eigenlijk gewoon uit gegaan van onze natuurlijke kracht.


Waar liggen jullie kwaliteiten? Wat is jullie winnende tactiek?

Cornee is heel sterk in verdedigen en heeft een heel krachtig schot. Rik was als voorhoede messcherp om de acties van Cornee af te maken.


Over de tegenstanders: wie heeft jullie (positief / negatief) verrast?

Onze collega's Ronald en Willem hebben ons enorm verrast in de halve finale. Het was een spannende strijd en echt erop of eronder. De finalisten Harry en Stijn lieten het helaas een beetje liggen in de finale. We denken dat ze zijn bezweken onder de wedstrijdspanning.


Dan de finale: waren jullie gespannen? Hoe liep de wedstrijd? Hoe groot was de ontlading?

We waren erg gespannen voor de finale, maar gelukkig ging de wedstrijd erg voortvarend. We stonden in rap tempo met 5-0 voor en waren toen voor ons gevoel eigenlijk al zeker van de overwinning. Maar de winst is pas binnnen nadat de 10 is bereikt, dus de ontlading was erg groot toen we dit ook daadwerkelijk deden.