TIBO op bezoek

Op donderdag 25 januari brachten de leden van TIBO, dé ondernemingsvereniging voor het midden- en kleinbedrijf in Oss, ons een bezoek. Wij hebben ervan genoten om ons verhaal te vertellen. Maar wat vonden de ondernemers er zélf eigenlijk van?

TIBO organiseert gemiddeld 1 x per maand een activiteit waar leden elkaar kunnen ontmoeten, kunnen netwerken, kennis met elkaar kunnen uitwisselen of zich kunnen laten informeren over allerlei onderwerpen. De periodieke bedrijfsbezoeken zijn bedoeld om te inspireren zegt Eric Horvath, TIBO-bestuurslid en directeur van D-tv. "Dat is ons bij Wihabo zeer zeker gelukt. Iedereen vond het bijzonder om te zien en te horen hoe ze hier groei blijven realiseren in een markt die enorm verandert. Wihabo bewijst dat je niet moet vasthouden aan wat je hebt, maar continu op zoek moet naar nieuwe kansen. Een voorbeeld voor veel ondernemers dus.”

"Daar is lef voor nodig"

TIBO-lid Pascal van Mun, eigenaar Van Mun Advies, kende Wihabo al en had naar eigen zeggen best een goed beeld van het bedrijf. En tóch was hij ook verrast. “Ik wist bijvoorbeeld wel dat ze groot waren, maar zó groot… dat was nieuw voor me. Daarnaast bewonder ik vooral het ondernemerschap in dit mooie familiebedrijf. Écht veranderen als de markt daarom vraagt: daar is lef voor nodig.”


Ook Natasja Bloem, Accountmanager Economische Zaken bij gemeente Oss, keek haar ogen uit. “Als je een drukkerij bezoekt, verwacht je veel papier en machines. Maar Wihabo bleek zóveel meer te zijn… Bijna alle processen zijn gedigitaliseerd en ik stond echt even te kijken van de gevarieerde eindproducten. Er zijn volgens mij maar weinig dingen die ze níet kunnen. En terwijl ze continu vooroplopen in hun markt, hebben ze ook nog veel oog voor de binding met hun medewerkers. Die combinatie maakt het voor mij een heel bijzonder bedrijf.” 

Wil je meer weten over TIBO? Bezoek hun website. Foto's van Thomas Segers

Neem je ook graag een kijkje in onze keuken, neem dan contact met ons op.

Meer over: TIBO