Drukken met witte inkt

Hoe leuk is dat: drukken met witte inkt! Op zwart en gekleurd papier of op kraft geeft het een extra mooi effect. Maar hoe zorg je ervoor dat de witte inkt op de juiste manier op het papier komt? Onze designer Kimberley geeft antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

Hoe werkt dat nu precies?

Eigenlijk is het redelijk simpel. Download het Stappenplan en de Indesign template en je kunt meteen beginnen!

Erop of eronder?

Standaard wordt wit als eerste gedrukt, en daarna de andere kleuren eroverheen. Maar als jij wit als laatste wilt drukken kan dat natuurlijk ook, geef dit dan duidelijk aan bij je bestelling. Een combinatie ervan is helaas niet mogelijk.

Dekkend of transparant?

Witte inkt is een dekkende inkt. En om er zeker van te zijn dat het wit ook echt wit is, geven we het wit een ‘dubbele hit’. Twee of drie keer over elkaar dus!

En hoe zit dat dan met afbeeldingen?

Als je afbeeldingen op gekleurd papier drukt, zie je er altijd de kleur van het papier doorheen. Soms geeft dat een leuk effect, maar vaak is het niet de bedoeling. Daarom kan je ervoor kiezen om een wit vlak onder je foto mee te drukken. Zo heb je èn een leuke papiersoort, èn mooie foto’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts onder een gedeelte van de foto witte inkt te drukken.

Heel leuk dat wit, maar kan het nog aparter?

Als je naast wit en full colour nog iets meer wilt toevoegen aan je ontwerp, hebben we op onze HP Indigo 7600 Digital Press ook nog fluorescerend roze! Dat valt natuurlijk helemaal op. Mooi roze is immers niet lelijk!

Meer over: BlogHPKraftWhite