Wihabo behaalt opnieuw Trede 3 op PSO Prestatieladder

Wihabo heeft opnieuw Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met het PSO-certificaat tonen we aan dat we op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de PSO Trede 3-certificering behoort Wihabo we tot de koplopers op het gebied van socialer en inclusief ondernemen.

Socialer ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Volgens onafhankelijke toetsing voldoet Wihabo aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding en biedt Wihabo op een goede wijze werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Koploper

In 2019 ontving Wihabo voor het eerst het Trede 3-certificaat - het hoogst haalbare niveau op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Per 1 september 2021 is de organisatie opnieuw in deze Trede ingeschaald. Moniek Hanssen is als HR-Adviseur betrokken bij de certificering: “Het behalen van Trede 3 was geen streven, maar het is een geweldige erkenning voor de manier waarop we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven binnen onze organisatie.”


Met de Trede 3-certificering behoort Wihabo tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. Dit betekent dat we aan meer mensen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse en behoren hiermee tot de 10% best presterende bedrijven!
gonny loeffen, in dienst bij wihabo via een sociaal re-integratietraject:

"Ik hoop dat ik hier ook die laatste 5 jaar tot mijn pensioen nog mag volbrengen."


 

Sociaal ondernemen in de praktijk

Eén van die mensen is Gonny Loeffen (62). In 2015 kwam zij Wihabo terecht vanuit een sociaal re-integratietraject van De Rotonde, een arbeidstrainingscentrum van de gemeente Oss. “Daar hebben ze eerst in kaart gebracht wat ik kan en in welk type werk ik goed ben. Ik heb toen 3 à 4 weken bij IBN gewerkt en vervolgens hebben ze me bij Wihabo voorgesteld. Sinds 2018 ben ik er in vaste dienst en dat bevalt me enorm goed. Ik ben net 62 geworden en hoop dat ik hier ook die laatste 5 jaar tot mijn pensioen nog mag volbrengen.” 


Gelijkwaardige kansen

Wihabo besteedt al jaren veel aandacht aan het creëren van gelijkwaardige kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is terug te zien in het MVO-beleid in van het Geffens familiebedrijf, waarbij Social Return een prominente plek inneemt. Directeur Joris Bosch: “We geven graag een kans aan mensen die net wat meer ondersteuning nodig hebben. Het geven van passende begeleiding staat daarbij altijd voorop. Dit is voor ons belangrijker dan het plaatje aan de muur.”PSO Trede 3

Duurzaamheid bij Wihabo

We voeren een zeer actief beleid ten aanzien van Mens, Materialen en Milieu. Meer weten? Op de pagina 'Duurzaamheid' lees je er alles over!

Meer over: MVOPSO