Wihabo breidt uit met HP Indigo 100K Digital Press

Wihabo breidt uit met de HP Indigo 100K Digital Press. Daarmee is Wihabo de eerste drukker wereldwijd die de 5e generatie Indigo machine in gebruik neemt na de productlancering. De machine wordt deze week in Geffen geïnstalleerd.

De HP Indigo 100K Digital Press vervangt de HP Indigo 10000 Digital Press. "Met deze nieuwe digitale drukpers maken we flinke stappen in onder andere de snelheid, afdrukkwaliteit en efficiency. Zo kunnen we weer een flink stuk van het offset werk overhevelen naar de nieuwe pers", vertelt Roel Nikkelen, Operationeel Manager bij Wihabo, over de aanwinst. Ter vergelijking: waar de 10000 per uur 3450 vellen drukt in full colour, kan de 100K maar liefst 6000 vellen per uur in full colour kwaliteit op B2-formaat aan. Dat is ruim 60% sneller.

 


JORIS BOSCH over de HP indigo 100k:

“De 100K is een echt productiemonster."

Een uniek digitaal machinepark

Vorige maand investeerde Wihabo al in de Horizon SmartStacker. In combinatie met de Scodix Ultra2 Pro with Foil, de Highcon Euclid IIIs en de vier HP Indigo digitale drukpersen is de productie van Wihabo van begin tot eind gericht op B2-formaat. Uniek in het Nederlandse drukwerklandschap. "Waar de twee HP Indigo 7900’s en de HP Indigo 12000 vooral gericht zijn op specials, zoals printen met witte, fluor roze en food-gecertificeerde inkt, is de 100K een echt productiemonster," aldus Joris Bosch, Technisch Directeur van Wihabo. “Met dit unieke machinepark maken we bijzonder en gepersonaliseerd digitaal drukwerk ‘gewoon’ mogelijk. Voor grote en kleine oplages én massamaatwerk.”


In 2015 investeerde Wihabo als één van de eerste Nederlandse drukkers in de HP Indigo 10000 Digital Press. Ruud Bosch, Commercieel Directeur bij Wihabo: "Die hebben we destijds gekocht om voorop te blijven lopen, om klaar te zijn voor de toekomst. Met de investering in de HP Indigo 100K Digital Press maken we weer een stap op weg naar de meest complete digitale drukker van Nederland."


Persbericht

  • De Nederlandse versie van het persbericht vind je hier