Wihabo breidt uit met HP Indigo 12000 digitale pers

Wihabo breidt uit met de komst van de HP Indigo 12000 Digital Press, de vierde digitale drukpers bij het Geffense familiebedrijf. Directeur Ruud Bosch: "We willen de meest complete digitale drukwerkspecialist van Nederland zijn. Met de komst van de HP Indigo 12000 vergroten we opnieuw onze capaciteit én mogelijkheden.”

De nieuwste HP Indigo-telg is de vierde digitale drukpers voor Wihabo, naast de HP Indigo 10000 en twee HP Indigo’s 7600. De HP Indigo 12000 drukt in zes kleuren (CMYK, wit en oranje) en biedt belangrijke innovaties op het gebied van afdrukkwaliteit, productiviteit en kleurafstemming. Bosch: “Onder meer het drukken met food-gecertificeerde inkt, wat al heel lang op de wensenlijst van onze klant Tony’s Chocolonely staat. Maar we kunnen op deze machine ook gebruik maken van primer, zodat er op veel meer standaard substraten gedrukt kan worden.”  

Digitale drukwerkspecialist

Wihabo profileert zich nadrukkelijk als digitale drukwerkspecialist voor bijzondere producties, al dan niet gepersonaliseerd. Eerder dit jaar nam Wihabo een Scodix Ultra 2 Pro with Foil in gebruik, waarmee spotvernis, foliedruk en zelfs brailledruk of holografische effecten aangebracht kunnen worden, geheel digitaal zonder clichés, opstarttijd en afval. Vorig jaar breidde Wihabo haar digitale drukwerkafdeling al uit met de aanschaf van een Highcon Euclid IIIs, de eerste volledig digitale ril- en stansmachine, en de KAMA ProFold 74 vouw-plakmachine. Bosch: “We willen voorop blijven lopen met de nieuwste digitale drukwerktechnologieën. Er staat een uniek machinepark. In combinatie met onze ervaring van web-to-print en digitale drukwerkprocessen kunnen we onze klanten een nog grotere meerwaarde bieden.”