Wihabo Bureaukalender 2016: I'm not weird, I'm a limited edition

Hij is er weer: de befaamde Wihabo Bureaukalender. Met de editie van vorig jaar wonnen we de eerste prijs bij de Kalenderwedstrijd. Voor het komende jaar is zelfs ieder exemplaar en verpakking in de serie van in totaal 5000 stuks uniek. Dit is mogelijk gemaakt door het gebruik van HP SmartStream Mosaic. Hiermee worden door middel van inzoomen en roteren op basis van een verrassend beperkt aantal originele ontwerpen een groot aantal (honderden, duizenden, miljoenen) verschillende afbeeldingen gecreëerd.

Zo maak je met HP SmartStream Mosaic unieke producten, waarmee je vervolgens een memorabele klantervaring creëert. Denk hierbij aan de ‘wow!’ factor die iedere klant ervaart bij het ontvangen van zijn eigen, unieke product.


Voor wie is het?

Vrijwel iedereen. Nou ja, elk bedrijf dat HP SmartStream gebruikt en een HP Indigo Digital Press in zijn bezit heeft. Op dat moment liggen er een oneindig aantal ontwerpen binnen je bereik. Dus geen leger ontwerpers of zeeën van tijd nodig. Als je eenmaal je basis patronen hebt, dan worden deze door de software verwerkt en zet het systeem de basispatronen om naar een verscheidenheid aan unieke ontwerpen.

Hoe werkt het?

Mosaic gebruikt een vector PDF-bestand als input. Het genereert vervolgens een groot aantal variaties door willekeurige transformatie van het bestand met behulp schalen, transpositie en rotatie.


Overige specificaties

De kalender is volledig digitaal gedrukt op onze HP Indigo 10000 Digital Press en onze HP Indigo 7600 Digital Press. Naast CMYK is gebruik gemaakt van Licht Cyaan en Licht Magenta, Florescent Pink en twee PMS kleuren. Op de juni pagina hebben we foliedruk toegepast en op de november pagina een stansvorm gebruikt. Het geheel is ingebonden door middel van een zilverkleurige wire-o ring. Papier: Igepa Nederland BV, Z-Offset Rough 320gr/m2.