Wihabo investeert in 3 nieuwe machines

Tromgeroffel alsjeblieft! We onthullen maar liefst 3 nieuwe machines: een vlakbedplotter, Rotary Die-Cutter én SmartStacker. Algemeen directeur Ruud Bosch: "Deze aanwinsten maken het mogelijk om nog meer bijzondere producten te maken en onze capaciteit beter te benutten."

Uitbreiding van de digitale druk- en afwerkmogelijkheden is zéér gewenst in Geffen. "Investeren doen we niet alleen voor onszelf, ook voor onze klanten. Zij dagen ons uit om nieuwe, unieke drukwerkproducten te maken, zoals houten kaartjes of printen met witte inkt op golfkarton. Onze nieuwe vlakbedplotter maakt dat mogelijk."ruud bosch, algemeen directeur bij wihabo:


“Investeren doen we niet alleen voor onszelf, ook voor onze klanten.”


Met de komst van de Horizon SmartStacker is de productie van begin tot eind ingericht op het B2-formaat. Joris Bosch, Technisch Directeur: "We drukken nu digitaal op grootformaat vellen op onze HP Indigo digitale drukpersen en veredelen het drukwerk digitaal op onze Scodix Ultra2 Pro. De nabewerking doen we sinds enkele weken op de SmartStacker."


Ook de Rotary Die-Cutter stond op het wensenlijstje. Joris: "Rondhoeken deden we tot voor kort handmatig. De grootste uitdaging is dan om alle hoeken gelijk te krijgen. De Rotary Die-Cutter kan dat wél, volledig automatisch." 


De machines zijn stuk voor stuk zeer welkome toevoegingen aan het Wihabo-machinepark! 

Horizon SmartStacker

De Horizon Smartstacker kan op grootformaat o.a. foliekaartjes afwerken, waardoor capaciteit op de Scodix Ultra2 Pro with Foil vrijkomt. Ook snijden, trimmen, rillen, vergaren én stapelen behoort tot de mogelijkheden van de SmartStacker. En dat volledig geautomatiseerd in één doorgang.

HP Latex R1000 Vlakbedplotter

De HP Latex R1000 is de nieuwe vlakbedplotter van Wihabo. Met de vlakbedplotter kunnen we printen op harde én flexibele ondergronden, zoals hout of golfkarton. Een mooie kans om nieuwe en bijzondere producten te maken! Ook printen met witte inkt behoort tot de mogelijkheden van de HP Latex R1000.

Horizon Rotary Die-Cutter

De Horizon Rotary Die-Cutter is een ril- en stansmachine waarmee we voortaan speelkaarten, visitekaartjes en ander drukwerk op dik papier kunnen rondhoeken, perforeren of stansen.