Wihabo investeert in geautomatiseerde afwerkingsmogelijkheden

Drukkerij Wihabo breidt haar digitale drukwerk- en afwerkingsmogelijkheden uit met de komst van de KAMA ProFold 74 vouwplakmachine en de Highcon Euclid IIIs, een volledig digitale ril- en stansmachine. Directeur Ruud Bosch: "Het is een volgende stap in onze ambitie om de meest complete digitale drukwerkspecialist van Nederland te zijn."

Bosch: "Met deze nieuwe aanwinsten kunnen we nog meer aan de wensen van onze klanten en web-to-print-partners voldoen voor al dan niet gepersonaliseerde bijzondere grafische producties. We merken bovendien dat we steeds vaker ook een aantrekkelijke partner zijn voor collega's uit de branche. Ook die rol willen we met deze investering nog sterker invullen.” Vorig jaar breidde Wihabo haar digitale drukwerkfafdeling al uit met de aanschaf van de HP Indigo 10000 Digital Press, de eerste digitale vellenpers op B2-formaat.

Digitaal rillen en stansen, machinaal vouwen en plakken

Met de komst van de bekroonde Highcon Euclid IIIs is het maken van stansvormen voortaan overbodig. Het is de eerste volledig digitale ril- en stansmachine voor de verwerking van papier en karton. Ruud: “Per productie wordt een unieke rilvorm gespoten door middel van 3D-printing. Inline zorgen twee computergestuurde CO2-lasers voor het snijden en slitten van de vellen. Dankzij deze nieuwe technologie is geautomatiseerde productie van gepersonaliseerde kartonconcepten mogelijk.”


Handwerk verleden tijd
Naast de Highcon Euclid IIIs heeft de drukkerij ook geïnvesteerd in de KAMA ProFold 74. Het meeste handwerk op het gebied van vouwen en plakken is daarmee bij Wihabo verleden tijd. De KAMA ProFold 74 vouwt en plakt in korte tijd en op permanent hoge kwaliteit diverse producten, van presentatiemappen en enveloppen tot dozen, tickets en mailings. Tijdens de doorvoer kan een product meerdere keren gedraaid worden. Daardoor kunnen plakranden in horizontale én verticale richting geplakt worden. Bosch: "Met deze nieuwe vouw-plak machine maken we ons productieproces nog completer. De mogelijkheden zijn enorm veelzijdig.”

Uitdagingen aangrijpen

Maar niet alleen de machines en het drukwerk moeten binnen de Wihabo-visie voldoen aan kwaliteit. “De werkwijze en aandacht voor de wensen van de klant staan bij ons centraal. Want daar zijn we uiteindelijk groot mee geworden. Onze mentaliteit is om van elke samenwerking een succes te maken en uitdagingen aan te grijpen. Dat maakt van ons een benaderbare en betrouwbare leverancier en partner.”