Wihabo investeert in HP Indigo 10000 Digital Press

Groter, sneller, productiever. Met de komst van de HP Indigo 10000 doorbreekt Wihabo digitale barrières. De HP Indigo 10000 is de eerste digitale vellenpers op B2-formaat. Wihabo beschikt daarmee op de digitale drukwerkafdeling over drie digitale drukpersen (HP 10000 en twee maal HP 7600). De combinatie met de offsetpersen en afwerkmogelijkheden onder één dak maakt de drukkerij in Geffen uniek in Nederland.

Directeur Ruud Bosch van Wihabo: "De komst van de HP Indigo 10000 is bijzonder, want deze versie van de machine draait nog nergens in Nederland. Gezien onze volumeontwikkeling kijken we vol vertrouwen naar de verdere overgang van offset naar digitaal. Met deze stap willen we nog nadrukkelijker profileren als veelzijdige grafische dienstverlener. We zijn misschien wel de meest complete digitale drukwerkspecialist van Nederland."

 

Productiviteit en efficiënte workflow

Met een maximaal papierformaat van 750 x 530 mm levert de HP Indigo 10000 minimaal 2,5 keer de productiviteit van elke andere digitale vellenpers die vandaag de dag op de markt is. Door de intelligente en efficiënte digitale workflow kunnen orders van buitenaf eenvoudig en snel worden verwerkt. Bosch: "We implementeren ook een nieuw orderplanningsysteem en hebben veel ervaring met web-to-print processen. We merken dat we daarmee ook een aantrekkelijke partner zijn voor collega's uit de branche. Ook die rol willen we met deze investering nog sterker invullen."

 

Veel vertrouwen vanuit HP

Wihabo bereide de investering de afgelopen maanden voor in nauwe samenwerking met accountmanager Jack Willemsen van HP. Hij roemt de mentaliteit van het familiebedrijf, de bereidwilligheid om klanten te helpen én de ondernemende visie in een branche die volop verandert. “Zij zijn een eyecatcher in de Nederlandse markt. Het schoolvoorbeeld van een drukker die de omslag maakt van traditioneel offsetdrukwerk naar digitaal. Met deze uitbreiding naar groot formaat, voeren ze het complete digitale gamma. Dat is bijzonder in Nederland, maar de combinatie met hun offsetmogelijkheden, de afwerking én de klantgerichtheid maakt Wihabo echt uniek.”