De meest complete digitale drukker van Nederland

Digitaal drukken is een druktechniek waarbij drukwerk in de vorm van een drukklaar pdf-bestand naar een digitale drukpers wordt gestuurd en supersnel in hoge kwaliteit afgedrukt. Bij ADC Wihabo drukken we digitaal op onze hoogwaardige HP Indigo digitale drukpersen. 

Onze digitale drukpersen

We beschikken over drie hoogwaardige digitale drukpersen: een HP Indigo 7900 Digital Press, een HP Indigo 12000 Digital Press en een HP Indigo 100K Digital Press. Met de laatste twee persen kunnen we zelfs digitaal drukken op B2-formaat met hoogwaardige offsetkwaliteit.   

 

HP Indigo 7900

De HP Indigo 7900 is een veelzijdige 4-kleuren digitale drukpers met extra opties voor het drukken met witte inkt en fluor inkt. Het maximale papierformaat van de 7900 is 330x480 mm (min. 318 x 458 mm) en het maximale drukformaat is  320x 460 mm (min. 308 x 438 mm). Op volle snelheid in 4/0 drukt de HP Indigo 7900 tot 3200 vel per uur.

 

HP Indigo 7900

Download de specificaties


HP Indigo 12000 & 100K 

Met de HP Indigo 12000 en 100K drukken we digitaal op B2-formaat. De 12000 heeft extra's voor drukken met witte, fluorisende én voedselveilige inkt. De 100K is ons productiemonster voor digitaal drukwerk met offset-kwaliteit en drukt met een snelheid tot 4500 vel per uur (4/0) en 6000 in EPM (3/0). Beide persen hebben een maximaal papierformaat van 530 x 750 mm (min. 510 x 330 mm) en een maximaal drukformaat van 510x 740 mm.

HP Indigo 12000 100K

Download de specificaties


Extra drukwerk opties 

Onze HP Indigo digitale persen zijn uitgerust met extra opties. Omdat op de ene pers andere extra's geïnstalleerd zijn dan op de andere, kunnen we helaas niet eindeloos combineren met iedere kleur op ieder drukformaat en iedere substraat. Zo kun je wit bijvoorbeeld wel combineren met fluor roze, maar het simuleren van PANTONE-kleuren door middel van het gebruik van oranje en violet is daarbij niet mogelijk.

 

In de specificaties van onze digitale persen zie je per machine wat technisch mogelijk is, wat de extra's zijn én hoe je de extra's kunt combineren. Heb je hier vragen over? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Pantone kleuren digitaal drukken

PANTONE-kleuren

Met digitaal drukken wordt het kleurenspectrum verder uitgebreid. Zo kunnen vaste PANTONE-kleuren worden gesimuleerd met cyaan, magenta, geel en zwart, aangevuld met oranje en violet. Het resultaat? Het grootste kleurenspectrum in de wereld van commercieel digitaal drukken!

 

Drukken met witte inkt

Witte en fluor roze inkt

Met onze HP Indigo 7900 kunnen we met witte én fluor roze inkt drukken. Hiermee geef je jouw drukwerk een wel héél bijzonder effect. Witte inkt is prachtig op zwart of gekleurd papier of kraft en ook fluor roze inkt knalt lekker op gekleurd of kraft papier. 

 

 

Het digitale drukproces: zo werkt het! 

Bij digitaal drukken wordt een drukklaar pdf-bestand via de computer doorgestuurd naar een digitale drukpers. De pers verwerkt dit bestand door de verschillende kleurlagen uit te lezen: cyaan, magenta, yellow en key (zwart). Met deze vier standaard drukkleuren kunnen bijna alle kleuren worden gemaakt. 

 

De substraat (papier of karton) komt via de papierlade in de digitale pers. Daar schrijft een laserbeeldschrijfkop het af te drukken beeld op een fotogevoelige rol. Hierop wordt in eerste instantie een elektrostatisch beeld gevormd. Met inktapplicatierollen komt er elektrisch geladen vloeibare inkt (HP ElectroInk) op de fotogevoelige rol terecht. De inkt blijft als het ware 'plakken' aan de gebieden die door de laserbeeldschrijfkop zijn 'bestraald'. 

 

Het nu zichtbare afdrukbeeld wordt op de rubberdoekcilinder gecreëerd en vervolgens overgebracht op de substraat (het papier of karton), dat aan de drukcilinder is bevestigd. Het beeld is gelijk droog en gefixeerd!

 

Nadat alle kleuren zijn aangebracht, is het vel onmiddellijk gereed voor bedrukking van de keerzijde of voor verdere verwerking, zoals foliedrukken, lamineren, (laserstansen) of schoonsnijden.

 

 

Duurzaam drukken

De digitale drukpersen van HP Indigo zijn duurzaam ontworpen en voorzien van energie-efficiënte technologie. Digitaal drukken leidt daarmee tot een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie ten opzichte van de traditionele offsettechniek.


Meer over duurzaamheid bij ADC Wihabo

De voordelen van digitaal drukken

Digitaal drukken biedt veel meer mogelijkheden. Het is sneller, je kunt zowel grote als kleine oplages eenvoudig afdrukken en bovendien veel verder gaan in het personaliseren van drukwerk. Daarnaast is de kwaliteit te vergelijken met offset, zo niet beter! 

 

Omdat er voor digitaal drukken geen aluminium drukplaten nodig zijn, is digitaal drukken een stuk duurzamer en zijn de opstartkosten lager.

 

Offset en digitaal drukken: wat is het verschil?

 Bij offset druken word er gebruik gemaakt van aluminium drukplaten waarop het beeld wordt aangebracht. Voor elk ontwerp én elke drukkleur heb je een aparte drukplaat nodig. De substraat gaat vervolgens langs verschillende delen van de offsetpers, waar per kleur het ontwerp op de substraat wordt aangebracht.

 

Bij digitaal drukken heb je geen drukplaten nodig, en zijn de opstartkosten dus veel lager. Offset drukken is voordeliger bij drukwerk met grote oplages of (huisstijl)drukwerk in PMS-kleuren.

 

Digitaal drukwerk nodig?

Heb je digitaal drukwerk nodig? Vraag een offerte aan via het offerteformulier!