De meest complete digitale drukker van Nederland

We beschikken over vier digitale drukpersen: de HP Indigo 7900 Digital Press (2x), de HP Indigo 12000 Digital Press en de HP Indigo 10000 Digital Press. Met de laatste twee persen kunnen we zelfs digitaal drukken op B2-formaat met hoogwaardige offsetkwaliteit. 

Meer mogelijkheden

Digitaal drukken biedt veel meer mogelijkheden. Het is sneller, je kunt zowel grote als kleine oplages eenvoudig afdrukken en bovendien veel verder gaan in het personaliseren van oplages. Ook wordt het kleurenspectrum verder uitgebreid, zo kunnen vaste PANTONE-kleuren worden gesimuleerd met cyaan, magenta, geel en zwart, aangevuld met oranje en violet. Het resultaat is het grootste kleurenspectrum in de wereld van commercieel digitaal drukken. En wat dacht je van drukken met wit of fluor roze inkt?


Wat combineert met wat

We moeten hierbij wel opmerken dat niet alle combinaties qua extra kleuren mogelijk zijn en niet op ieder formaat. Dit is afhankelijk van de pers. Op de ene pers zijn namelijk andere extra's geïnstalleerd dan op de andere. Zo kun je wit bijvoorbeeld wel combineren met fluor roze, maar het simuleren van PANTONE-kleuren door middel van het gebruik van oranje en violet is daarbij niet mogelijk. In de onderstaande specificaties zie je per machine bij "Extra" wat er mogelijk is en in welke combinatie. Vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag!

  


Het drukproces

Digitaal drukken is het meest directe drukproces, aangezien de afdrukgegevens binnen de engine worden verwerkt zonder enige verdere omzetting. Voor de echte techneuten onder ons: een laserbeeldschrijfkop schrijft het af te drukken beeld op de fotogevoelige rol, waar in eerste instantie een elektrostatisch geladen beeld wordt gevormd. De fotogevoelige rol wordt door middel van inktapplicatierollen voorzien van elektrisch geladen vloeibare inkt, HP ElectroInk, die vervolgens wordt aangebracht op de ‘bestraalde’ gebieden. Het nu zichtbare afdrukbeeld wordt op de rubberdoekcilinder gecreëerd en vervolgens overgebracht op het substraat, dat aan de drukcilinder is bevestigd. Het beeld droogt en fixeert onmiddellijk. Nadat alle kleuren zijn aangebracht, is het vel onmiddellijk gereed voor bedrukking van de keerzijde of voor verdere verwerking.

De afdrukkwaliteit

Dankzij de vloeibare ElectroInk-technologie op de HP Indigo en het unieke digitale offsetproces zijn afdrukken van de HP Indigo van de hoogste kwaliteit, gelijk aan of zelfs beter dan offset. Bij de HP IndiChrome on-press methode, een door PANTONE gecertificeerd proces met zes kleuren, worden vaste PANTONE-kleuren gesimuleerd met cyaan, magenta, geel en zwart, aangevuld met oranje en violet. Het resultaat is het grootste kleurenspectrum in de wereld van commercieel digitaal drukken.

 

Duurzaam

De persen zijn duurzaam ontworpen en voorzien van energie-efficiënte technologie. Digitaal drukken leidt daarmee tot een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie ten opzichte van de traditionele offsettechniek.