De meest complete digitale drukker van Nederland

We beschikken over drie digitale drukpersen: de HP Indigo 7600 Digital Press (2 stuks) en de HP Indigo 10000 Digital Press: de eerste digitale drukpers op B2-formaat met hoogwaardige offsetkwaliteit. 

De persen zijn duurzaam ontworpen en voorzien van energie-efficiënte technologie. Digitaal drukken leidt daarmee tot een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie ten opzichte van de traditionele offsettechniek. Daarnaast biedt digitaal drukken veel meer mogelijkheden. Het is sneller, je kunt zowel grote als kleine oplages eenvoudig afdrukken en bovendien veel verder gaan in het personaliseren van oplages. 


 

Het drukproces

Digitaal drukken is het meest directe drukproces, aangezien de afdrukgegevens binnen de engine worden verwerkt zonder enige verdere omzetting. Een laserbeeldschrijfkop schrijft het af te drukken beeld op de fotogevoelige rol, waar in eerste instantie een elektrostatisch geladen beeld wordt gevormd. De fotogevoelige rol wordt door middel van inktapplicatierollen voorzien van elektrisch geladen vloeibare inkt, HP ElectroInk, die vervolgens wordt aangebracht op de ‘bestraalde’ gebieden.

 

Het nu zichtbare afdrukbeeld wordt op de rubberdoekcilinder gecreëerd en vervolgens overgebracht op het substraat, dat aan de drukcilinder is bevestigd. Het beeld droogt en fixeert onmiddellijk. Nadat alle kleuren zijn aangebracht, is het vel onmiddellijk gereed voor bedrukking van de keerzijde of voor verdere verwerking.

De afdrukkwaliteit

 Dankzij de vloeibare ElectroInk-technologie op de HP Indigo en het unieke digitale offsetproces zijn afdrukken van de HP Indigo van de hoogste kwaliteit, gelijk aan of zelfs beter dan offset. Bij de HP IndiChrome on-press methode, een door PANTONE gecertificeerd proces met zes kleuren, worden vaste PANTONE-kleuren gesimuleerd met cyaan, magenta, geel en zwart, aangevuld met oranje en violet. Het resultaat is het grootste kleurenspectrum in de wereld van commercieel digitaal drukken.

 

Nog een van de opties van de HP IndiChrome on-press is het CMYK cm printen. Hierbij worden in aanvulling op CMYK de fotokleuren lichtcyaan en lichtmagenta gebruikt. Deze twee aanvullende vloeibare inkten zorgen niet alleen voor zachtere overgangen tussen verschillende tinten, maar dragen ook bij tot een betere kleurverzadiging en zodoende tot een aanzienlijke verbetering van de drukkwaliteit en de levendigheid van de kleuren.