De Ruijter en Wihabo kleuren paars

Beschuit met Muisjes™ is een typisch Nederlandse traditie na een geboorte van een baby. Maar wat als je vader of moeder bent geworden van prematuren kindje? Of als je kindje is overleden aan de gevolgen van een vroeggeboorte? Op 17 november, tijdens Wereld Prematurendag, geven we extra aandacht aan ouders van een prematuur geboren kindje met speciale Paarse Muisjes™.

Paarse Muisjes™

Geen Rose of Blauwe Muisjes™, maar Paarse Muisjes™. Want paars is de kleur die symbool staat voor vroeggeboorte. De Paarse Muisjes™ zijn er speciaal voor ouders die een vroeggeboren kindje hebben gekregen of verloren. Een initiatief van Koninklijke De Ruijter, Veer-Krachtige Ouders, Care4NEO, Crème de la cream, Drukkerij Acket en Wihabo om ouders van een te vroeg geboren baby toch een beschuit-met-muisjes-moment geven. Want door alle zorgen rondom de vroeggeboorte wordt dat wel eens vergeten of niet bij stil gestaan. 


Thomas van Helvoort van Koninklijke De Ruijter: “De Ruijter is er écht voor iedereen, ook voor ouders die dat feestelijke beschuitje door spannende eerste weken of maanden hebben moeten missen. We hopen dat we deze ouders én zorgmedewerkers met deze speciale Paarse Muisjes™een glimlach kunnen bezorgen.”

Foto door Yasmin Hargreaves

Paarse Muisjes™ met een paars jasje

De Paarse Muisjes™ worden speciaal voor Prematurendag in een beperkte oplage gemaakt en zijn daarom niet te koop in de winkel. De huls, die normaal gesproken als gepersonaliseerd jasje om de Rose of Blauwe Muisjes™ wordt aangebracht, hebben we ter gelegenheid van Wereld Prematurendag aangepast naar een paarse variant en vervolgens gedrukt. 

Wereld Prematurendag 2020

Wereld Prematurendag valt dit jaar op 17 november. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van een vroeggeboorte op ouders en familie. 


Wereldwijd wordt één op de tien baby’s te vroeg (prematuur) geboren. In Nederland gaat het jaarlijks om  15.000 te vroeg geboren kindjes. De kinderen liggen weken tot maanden in het ziekenhuis. Zo'n  1.000 baby'tjes overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.