Doorwerken na je pensioen; het kan bij Wihabo

Twee jaar geleden, in 2020, zijn we bij Wihabo gestart met het werven voor de Pluspool: een flexibele schil met oproepkrachten die (bijna) de pensioenleeftijd hebben bereikt, maar nog niet stil kunnen of willen zitten. Het bleek een succes! Daarom zijn we ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste Pluspool-medewerkers.

“Met de naam ‘Pluspool’ doelen we op 60-plussers en mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt maar nog niet willen stilzitten.” Maar dat is niet alles, volgens Moniek Hanssen, HR-manager bij Wihabo. “Onze Pluspoolers zijn fysiek én mentaal nog in goede gezondheid en kunnen zich met hun technische en sociale vaardigheden op verschillende manieren nuttig maken in de drukkerij. Zo werken ze op oproepbasis voor diverse werkzaamheden in de drukkerij, zoals inpakwerkzaamheden of het begeleiden van avond- en nachtdiensten.”


Extra handjes

 “De extra handjes kunnen we goed gebruiken, zeker tijdens de piekperiode; de drukste maanden van het jaar bij Wihabo en Pakhuis 86”, vertelt Moniek. “Maar ook als we tijdens de zomermaanden de bezetting wegens vakanties lastiger rondkrijgen of bij het invullen van nachtdiensten staat onze Pluspool paraat.”


“Twee jaar geleden zijn we gestart met het werven voor onze Pluspool. Daar zijn toen goede kandidaten uitgekomen”, vervolgt Moniek. “Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste en nauwkeurige medewerkers die kunnen helpen bij inpakwerkzaamheden van mooie en bijzondere producten. Dit doen we vanuit Geffen, maar in de piekperiode ook vanuit een pop-up locatie in Nuland.”

 


Moniek Hanssen, HR-manager bij Wihabo: 

"Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste en nauwkeurige medewerkers die kunnen helpen bij inpakwerkzaamheden van mooie en bijzondere producten."

Lekker onder de mensen

Ton van Vught speelde destijds de hoofdrol in de wervingscampagne voor de Pluspool. Inmiddels is hij zelf met pensioen, maar hij weet de weg naar Wihabo nog steeds te vinden. “Zo af en toe wordt ik opgeroepen en kruip ik weer achter het stuur van de Wihabo-bus. Ik geniet met volle teugen van mijn pensioen maar ben zo toch nog eens lekker bezig én onder de mensen.”


“Het gaat ons lang niet alleen om de extra handjes”, benadrukt Moniek. “De Pluspool-medewerkers brengen ons zoveel meer: ze nemen een flinke dosis mensenkennis en werkethiek met zich mee en zijn enorm flexibel. Daartegenover bieden wij ze een zinvolle besteding van de dag en de gezelligheid op de werkvloer. Het is een mooie wisselwerking.”

Remedie tegen stilzitten

Jeanne Clement is 69 jaar en wilde nog niet stilzitten na haar pensioen. “Ik vind het fijn om weer iets te doen en onder de mensen te zijn. Voor mijn pensioen werkte ik als keukenassistent bij Cello, daar heb ik 30 jaar gewerkt. Ik werkte al eerder bij Wihabo in Nuland rondom de drukke periode van Kerst en vond het meteen leuk werk!” Dit jaar begon Jeanne al in augustus bij Wihabo, dit keer op de afdeling Verpakken & Verzenden, waar collega's van alle leeftijden samenwerken. "Het is een meerwaarde wanneer jong en oud samenwerken. Je bent nooit te oud (of te jong) om van elkaar te leren. Ik hoop dat ik dit werk nog lang kan blijven doen!"

"Wihabo is een fijn bedrijf om voor te werken."

Ook Ad van der Krabben (77) wilde weer aan de slag na zijn pensioen. “Tot mijn zeventigste werkte ik zelfstandig ondernemer. Toen ik een advertentie in de krant zag staan besloot ik te solliciteren en mocht ik na een kennismaking met Luuk van der Doelen (Procesleider bij Wihabo) gelijk aan de slag.”


Zo begon Ad in oktober 2021 als Nachtdienst Buddy met het uitpakken van chocolade en werkzaamheden op de DocuCutter. Vanaf mei dit jaar is hij ook te vinden achter de Zünd, onze frees- en snijmachine. “’s Nachts werken bevalt me prima. Wihabo is een fijn bedrijf om voor te werken, er is aandacht voor de medewerkers en alles is bespreekbaar.” Luuk is na een jaar nog steeds onder de indruk: "Ik bewonder het dat hij op zijn leeftijd nog nachtdiensten draait. Echt chapeau!" 


Aan de slag!

Voor onze Wihabo Pluspool zoeken we flexibele collega's die graag de handen uit de mouwen steken. Voor diverse werkzaamheden in de drukkerij, zoals inpakwerkzaamheden of het begeleiden van avond- en nachtdiensten. Ben je van oktober tot kerst een aantal ochtenden en/of middagen in de week beschikbaar? Meld je aan voor onze Pluspool.


Meld je aan voor de Pluspool