Installatie HP Indigo 100K in volle gang

De installatie van de HP Indigo 100K is in volle gang! Afgelopen maandag werd onze nieuwe aanwinst in Geffen afgeleverd. Deze week nog verwachten we de eerste testen te draaien én inkt op papier te hebben staan. 

Afgelopen maandag is de HP Indigo 100K in Geffen afgeleverd door transporteur Eijgenhuijsen. Na de vliegreis van Israël naar Nederland bracht de specialist in precisievervoer de 100K naar Geffen. Na het uitladen en uitpakken zette het team van Eijgenhuijsen alle 9 afzonderlijke units van de pers op de juiste plek én waterpas. 


Moment van de waarheid

Dinsdag zijn de engineers van HP begonnen met de installatie van de 100K, onder andere met het aansluiten van de units, de bekabeling en slangen. Vandaag is er voor het eerst spanning op de Indigo-pers gezet om de machine op te starten. Het moment van de waarheid, want dan pas wordt duidelijk of alle onderdelen goed zijn aangesloten en of de pers daadwerkelijk werkt. Een kleine spoiler: het opstarten is gelukt! 


Eerste inkt op papier

De komende dagen wordt er getest met onder andere het papiertransport. Pas als de nieuwe 100K die tests met vlag en wimpel doorstaat gaan we aan de slag met het afstellen en inregelen van de machine. Het ultieme doel is om zo snel mogelijk inkt op papier hebben staan! Met een beetje geluk lukt dat deze week nog.


Naar verwachting is onze nieuwe aanwinst begin augustus operationeel.